1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEKRARDAN GÖREVLENDİRİLMESİ REDDEDİLDİ
TEKRARDAN GÖREVLENDİRİLMESİ REDDEDİLDİ

TEKRARDAN GÖREVLENDİRİLMESİ REDDEDİLDİ

DİN-GÖR-SEN İLE BASS

A+A-

Din-Gör-Sen ile BASS, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu üyeliklerine, bir dönem önceki eski genel müdür ile şu anki Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı’nın tekrardan görevlendirilmesini reddettiğini bildirdi.

Din-Gör-Sen Genel Başkanı Süleyman Çakır ile BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin tarafından yapılan ortak açıklamada,  hükümetin, Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi Yönetim Kurulu üyeliklerine önümüzdeki günlerde atama yapacağını ve bu çerçevede bir dönem önceki eski genel müdür ile şu anki Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı’nın tekrardan görevlendirileceğinin bazı kesimlerce dillendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Vakıflar İdaresi’nin yasasında; “Sayıştay Başkanlığı ve Başsavcılığın idare çalışanları ve idareden emekli olanların idare yönetim kurulunda görev alamazlar” görüşlerinin mevcut olduğu hatırlatılarak, bu iki şahsın Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’na atanmasını reddettikleri kaydedildi ve “bu olayın düşüncesinin bile eylem kararı almalarına yeterli” olduğuna dikkat çekildi.

Şu anki başkana yönelik bazı eleştirilere de yer verilen açıklamada şöyle denildi:

“Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Başkanlığı’nın bağlı bulunduğu, sayın Başbakanımızın ve sayın Başbakan Yardımcımızın da bu düşünceye taviz vermeyeceğinden eminiz. Sendikalar olarak Vakıflar İdaresi’nin geçmiş Hükümet döneminin icraatlarını denetlemesini ve halkımıza bilgi verilmesini bekler her türlü katkı koymayı görev biliriz.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.