1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEL-SEN, GSM OPERATÖRÜNÜN FİBER OPTİK DÖŞEME İŞLEMİ DURDURULDU
TEL-SEN, GSM OPERATÖRÜNÜN FİBER OPTİK DÖŞEME İŞLEMİ DURDURULDU

TEL-SEN, GSM OPERATÖRÜNÜN FİBER OPTİK DÖŞEME İŞLEMİ DURDURULDU

Tel-Sen, girişimleri sonucunda Gazimağusa’da bir GSM şirketinin kazı ve fiber optik kablo döşeme işleminin durdurulduğunu bildirdi.

A+A-

GSM operatörlerinin fiber kablo döşemesinin ulusal güvenlik açısından sıkıntı yaratacağı ve ayni zamanda Telekomünikasyon Dairesi’nin kapanmasına neden olacağını savunan Tel-Sen, girişimleri sonucunda Gazimağusa’da bir GSM şirketinin kazı ve fiber optik kablo döşeme işleminin durdurulduğunu bildirdi.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, fiber optik kablo döşeme işleminin dün akşam üzeri Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın devreye girmesiyle sona erdiğini kaydederek, olaya anında müdahale ettiğini belirttiği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Müsteşarı Suat Yeldener’e teşekkür etti.

Soysan açıklamasında, “Bakanlar Kurulu dün yaşananlardan ders çıkarmalı ve ulusal güvenlik ve Telekomünikasyon Dairesi’nin yok olmaması açısından bu kadar önem arz eden fiber optik kablonun döşenmemesi konusunda engelleyici gerekli tedbirleri daha kati ve ivedi olarak almalı, bir an evvel ilgili tüm kurum, kuruluşlara bildirmelidir” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.