1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELEFON DÖKÜMLERİ KÖRDÜĞÜMÜ ÇÖZER!
TELEFON DÖKÜMLERİ KÖRDÜĞÜMÜ ÇÖZER!

TELEFON DÖKÜMLERİ KÖRDÜĞÜMÜ ÇÖZER!

Akıncılar köylüleri 37 gündür kayıp olan Mustafa Veli Gazi’den iyi haber almanın umudunu taşıyor

A+A-

Akıncılar köyü sakinleri, 37 gündür kayıp olan 50 yaşındaki Mustafa Veli Gazi için umutlu bir bekleyiş içinde. Köylüler, Rum Polisi’nin BM aracılığı ile Gazi’nin telefon dökümlerini KKTC polisine vermesinin heyecan yarattığını belirtti.

KIBRIS’a konuşan Mustafa Gazi’nin yakın arkadaşları, Gazi’nin çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan, kimseyle husumeti olmayan dürüst bir kişi olduğunu anlattı. Gazi’nin arkadaşları, polis soruşturmasının sonuç vermesini umut ettiklerini anlatarak, umutlarını kesmediklerini açıkladı.

Mustafa Veli Gazi’nin GU 492 plakalı van aracının bulunduğu ara bölgede arama çalışmaları yoğunlaştırılmış ancak sonuç alınamamıştı. Mustafa Veli Gazi’nin aracı, kaybolduğu gün Akıncılar sınırı içinde bulunan ve “Tabahana” diye adlandırılan bölgede, Bodamya köyü sınırına yakın bir yerde ve kapıları açık halde bulunmuştu.

Barbaros: Bu gelişme bir umut oldu
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Rum tarafının BM’nin aracılığı ile Gazi’nin telefon dökümlerini KKTC polisine verdiğini basından öğrendiklerini belirterek, bu gelişmenin bir umut olduğunu açıkladı.
Barbaros, “Umarım, telefon dökümleri bu kördüğümün çözülmesine yardımcı olur. Bu kadar söylenenler dedikodudan ibaretti. Gazi, çok iyi bir adamdı. Bizim bildiğimiz kadarıyla çiftçilik ve hayvancılık yapardı. Köyde herhangi biriyle tartıştığını veya sorunu olduğunu hiç duymadım. Bir umutla iyi haberini bekliyoruz” dedi.

Muhtar: Mustafa’dan umudumu kesmiş değilim.Akıncılar köyü Muhtarı Sultan Barbaros, çok üzgün olduğunu dile getirerek, Mustafa Gazi’den umudunu kesmediğini belirtti. Barbaros, Mustafa Gazi’nin kimseyle husumeti olmadığını belirterek, işinde gücünde ve endi halinde bir yaşamı olduğunu anlattı.

Barbaros, “Bu olayın birinci derece askeri bölge içinde yaşanması şunu gösteriyor ki, bölgede çağdaş bir denetleme yoktur. Bölgede daha çağdaş bir denetleme sistemi olsaydı, Mustafa’yı bulabilecektik. Soruşturmanın sonuç vermesini bekliyoruz. Köylü olarak üzgünüz” açıklamasında bulundu.

Karaböcek: Arkadaşları için canını verirdi.Mustafa Gazi’nin çocukluk arkadaşı olan Bekir Karaböcek, Gazi’nin kaybolduğu günden beri midesinde bir ağrı olduğunu anlattı. Karaböcek, “Mustafa’dan hiçbir haber alınamaması beni endişelendiriyor. Aniden kayboldu. Mustafa çok dürüst biriydi. Hileliği yoktu. Suskun biriydi ve asla derdini anlatmazdı. Arkadaşları için canını verirdi. Asla kimseyle kavga etmezdi. Arkadaşımı çok özlüyorum. Polis, tüm gücüyle soruşturma yürütüyor. İnşallah bulunur” dedi.

Şah: Kalbi çok temizdi.Mustafa Gazi ile yıllarca arkadaşlık içinde olan Mehmet Şah, “Mustafa işinin başında, kendi işinde gücünde olan biriydi. Çok yakın arkadaştık. Çiftçilik ve hayvancılık yapardı. İyi bir arkadaştı. Kalbi çok temizdi. Neden bulunamadığını bilmiyoruz. Anlayamıyoruz. İnşallah bulunur” dedi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.