1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TELEFONDA İLK İNDİRİM!
TELEFONDA İLK İNDİRİM!

TELEFONDA İLK İNDİRİM!

Telefonda indirim açıklandı, tarih belli oldu;

A+A-

 

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) tarafından sabit ve mobil telefonların ‘ara bağlantı ücretleri’ ile ilgili sürdürülen çalışmalar sonuç verdi, % 30’a yakın ‘kademeli indirim’ dün operatörlere bildirildi.

Mobil ve sabit telefonlardaki ‘sonlandırma (ara bağlantı) ücretleri’ yeniden düzenlendi. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından alınan karara göre Kuzey Kıbrıs Turkcell, Telsim (Vodafone) ve Telefon Dairesi abonelerinin birbirlerini aradıkları zaman verilen hizmet olarak adlandırılan ‘ara bağlantı’ ücretlerinde 3 aşamalı indirime gidildi.

Buna göre ‘kademeli’ olarak yüzde 30 oranında düşüş yaşanması planlanan indirimin ilk uygulaması 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek. Yapılacak düzenleme ile vergiler hariç 10,40 kuruş olan mobil sonlandırma ücreti 7 kuruşa, 2,60 kuruş olan sabit sonlandırma ücreti ise 1,75 kuruşa düşecek.

İkinci indirimli uygulama ise 1 Ocak 2015’te hayata geçecek. Yeni yılda uygulanacak karara göre

mobil sonlandırma ücretinin 7 kuruştan 5,03 kuruşa, sabit sonlandırma ücretinin ise 2,60 kuruştan 1,05 kuruşa gerilemesi planlanıyor.

Üçüncü ve son indirim 1 Temmuz 2015 yapılacak. Buna göre mobil sonlandırma ücreti 5,03 kuruştan 3,05 kuruşa, sabit sonlandırma ücreti ise 1,05 kuruştan 0,34 kuruşa gerileyecek.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Kadri Bürüncük, ‘ara bağlantı ücretleri’ ile ilgili düzenleme sayesinde Telefon Dairesi’nin yılda ortalama 10 milyon TL olan giderlerinin aşağıya çekileceğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca uygulama ile ilgili ‘katıldıkları ve katılmadıkları’ noktaların bulunduğunu söylerken, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise uygulamaya destek verdiklerini ve 3 yıldır bu konuda çalışma yürüttüklerini belirtti.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.