1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. Telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini nasıl anlarsınız?
Telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini nasıl anlarsınız?

Telefonunuzun dinlenip dinlenmediğini nasıl anlarsınız?

Rus uzman açıkladı

A+A-

Rus uzman Denis Kuskov'a göre telefon kendiliğinden açılıp kapanıyorsa, uyku modunda bile çok fazla ısınıyor ve batarya çabuk bitiyorsa söz konusu telefon dinleniyor olabilir. Telefonun sahibi yüklememiş olsa dahi arka planda çalışan bir program bunlara yol açabiliyor.

TelecomDaily’nin bilgi ve analitik ajansı direktörü Denis Kuskov, sahibi tarafından yüklenmeyen, ancak telefonda bulunan program ve uygulamaların telefonun dinlendiğini gösterdiğini belirtti.

Praim ajansına konuşan Kuskov’a göre, telefonun aniden kendiliğinden açılıp kapanması, uyku modunda bile çok fazla ısınması ve bataryanın çabuk bitmesinin de telefonun dinlendiğinin diğer belirtileri olduğunu ifade etti.

Uzman, hem yasal hem de yasal olmayan farklı telefon dinleme türleri olduğunu ve bunun belirlenmesinin çok zor olduğuna vurgu yaparak, dinleme ekipmanlarının çok pahalı olduğunu kaydetti.

Kuskov, telefonun hızlı deşarjının arka planda çalışan programlar olduğu anlamına gelebileceği ve buna dikat edilmesi gerektiğini önerdi.(sputnik)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.