1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATI KARŞILAYAMAYINCA CEZAEVİNE GİTTİLER
TEMİNATI KARŞILAYAMAYINCA CEZAEVİNE GİTTİLER

TEMİNATI KARŞILAYAMAYINCA CEZAEVİNE GİTTİLER

Teminatı karşılayamayınca cezaevine gittiler

A+A-

Mağusa’da tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan Fehim Özuğurlu ile uyuşturucuyu ona sattığı tespit edilen Yiğit Aktoprak aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı
Nadire BAHADİ                            

Mağusa’da 17 Ekim tarihinde polis kontrolü sırasında tasarrufunda 2 gram 120 miligram Sentetik Cannabinoid tür uyuşturucu madde bulunan Fehim Özuğurlu ile söz konusu uyuşturucu maddeyi Özuğurlu’ya sattığı tespit edilen Yiğit Aktoprak tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamaları ile haklarında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyince hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.
Polis soruşturması bitti

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Nurettin Enginer 17 Ekim 2016 tarihinde tasarrufunda 2 gram 120 miligram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklandığını anımsattı. Zanlıdan yapılan soruşturmada ve poliste verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi Yiğit Aktoprak’tan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Aktoprak’ın tespit edilerek tutuklandığını belirten Enginer, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade etti. Zanlı Özuğurlu’nun aleyhindeki suçlamaları kabul ettiğini belirten Enginer, zanlı Aktoprak’ın ise kabul etmediğini söyleyerek her iki zanlının da teminata bağlanmasını talep etti.
Cezaevine gönderildiler

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 5’er bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Hacımulla, ayrıca zanlıların lehine KKTC vatandaşı 1’er kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.