1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TEMİNATLA SERBEST KALDI
TEMİNATLA SERBEST KALDI

TEMİNATLA SERBEST KALDI

Lefkoşa’da ekim ayı içinde işlenen dükkan açma ve sirkat suçlaması ile poliste tutuklu bulunan Hasan Karaoğlanoğlu, dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da ekim ayı içinde işlenen dükkan açma ve sirkat suçlaması ile poliste tutuklu bulunan Hasan Karaoğlanoğlu, dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da 27 Ekim’de Uyan isim işletmenin ön kapısını kırarak içerden muhtelif markalarda sigara, çikolata, 105 TL bozuk para ve 450 TL değerinde ankesörlü telefon konturu sirkat ettikleri gerekçesiyle polis tarafından tutuklanan Hasan Karaoğlanoğlu, dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Sinan Gündoğdu, zanlı Hasan Karaoğlan’ın 27 Ekim’de meydana gelen “Kasti hasar, dükkan açma ve sirkat” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Gündoğdu, söz konusu tarihte zanlının ve bir suç ortağının saat 02.30 sıralarında Uyan isimli iş yerinin ana giriş kapısını hasara uğratarak içeriye girdikten sonra, yazar kasa içinde bulunan 105 TL bozuk para, tespit edilemeyen miktarda, markalarda sigara ve tespit edilemeyen miktarda çikolata ve 450 TL değerinde ankesörlü telefon konturu sirkat ederek olay yerinden ayrıldıklarını kaydetti.

Zanlının suç ortağı olan Yusuf Ayter’in de tespit edildiğini, zanlının Merkezi Cezaevi’nde tutuklu bulunduğunu aktaran Sinan Gündoğdu, her iki zanlının da verdikleri gönüllü ifadede suçlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ve zanlının KKTC vatandaşı olduğuna dikkat çeken polis memuru, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının bir itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması, tüm seyahat belgelerini polise teslim etmesi, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve hafta bir gün en yakın polis karakoluna giderek İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.