1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TEMİZ SAHİLLER İÇİN EL ELE”
“TEMİZ SAHİLLER İÇİN EL ELE”

“TEMİZ SAHİLLER İÇİN EL ELE”

“TEMİZ SAHİLLER İÇİN EL ELE”

A+A-

DİNÇYÜREK: “ÇEVRE SORUNLARI İÇİN GÖSTERİLEN HASSASİYET, TOPLUMLARARASI GÖRÜŞMELERDE DE GÖSTERİLMELİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, adada yaşayan iki toplumun çevre sorunları konusunda gösterdiği birliktelik ve hassasiyetin, çeşitli nedenlerle aksayan toplumlararası görüşmelerde de sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Dinçyürek, Mağusa Suriçi Derneği tarafından organize edilen, “Deniz Atıkları: Temiz Sahiller için El Ele” Projesi kapsamında deniz içerisinde temizlik gerçekleştiren dalgıç ekibini ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Dinçyürek, ziyarette yaptığı konuşmada,çevrenin bir toplumun ya da kesimin değil herkesin ortak kullanım alanı olduğunu belirterek, bu kapsamda hazırlanan projeyi çok değerli bulduklarını ve devamının gelip, desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Evrensel problemlerin iki toplumun ortak etkinliklerle, birlikte mücadele verilerek çözülmeye çalışılmasının sevindirici bir girişim olduğunu belirten Dinçyürek, çeşitli nedenlerle adada devam eden çözüm müzakerelerinin kesintiye uğramasının üzücü olduğunu dile getirdi.

Projenin, ortak bir çok probleme çözüm bulma konusunda bir tek konu başlığı içerdiğini ancak verdiği mesajın son derece önemli olduğunu söyleyen Dinçyürek, aynı birliktelik ve düşüncenin sadece çevre için değil toplumların geleceğini ilgilendiren bir çok noktada da oluşmasını gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, çevrenin gelecek nesillere bırakılabilecek en değerli miras olduğunu ifade ederek, çevrenin kaybedilmesinin geri dönüşümünün olamayacağına vurgu yaptı.

Türk, Rum, İngiliz ve Alman 20 dalgıcın çalıştığı proje, AB tarafından finase ediliyor ve Avrupa denizlerindeki çöpleri azaltmayı sağlayacak toplumsal farkındalık  ve sosyal sorumluluk programı kriterleri takip edilerek, uygulanıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.