1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'TERÖR DAVASI'NDAN 2 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!
'TERÖR DAVASI'NDAN 2 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!

'TERÖR DAVASI'NDAN 2 KİŞİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!

2 PKK yandaşı tutuklandı!

A+A-

Gazimağusa’da, tasarruflarında YPG, YPJ ve PKK terör örgütlerini sembolize eden bayraklar, Abdullah Öcalan dâhil, militan resimleri ve bandrolsüz bir kitap ele geçirilen 6 gençten 4’ü serbest bırakıldı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, tasarruflarında YPG, YPJ ve PKK terör örgütlerini sembolize eden bayraklar, Abdullah Öcalan dâhil, militan resimleri ve bandrolsüz bir kitap ele geçirilen 6 gençten 4’ü serbest bırakıldı.

Meseleyle ilgili tutuklanan 6 kişiden H.H, M.A, C.Ş ve M.C. , meseleye bağlantıları olmadığının tespit edilmesi üzerine mahkemeye çıkarılmadan salıverildi.

Zanlı M.G ve R.D. ise dün, yargıç huzuruna çıkarıldı ve kaçma ihtimalleri göz önünde tutularak, işledikleri suçlardan, ileride yargılanmak üzere, her ne şart altında olursa olsun hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri mahkemeye aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Mahir Türe’yi tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık Polis Mahir Türe, zanlı M.G’nin “Yasadışı cemiyeti savunma ve teşvik” ve “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde yayınlar bulundurma”, R.D’nin ise “Yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda niteliğinde yayınlar bulundurma” suçlarından methaldar olduklarını anımsattı.

Mahir Türe, 24 Aralık 2016’da aldığı bilgi neticesinde, zanlıların kalmakta oldukları Gazimağusa’daki apartman dairesinde, önceden temin edilen arama müzakeresi gereğince 12.00-13.00 saatleri arasında arama yaptıklarını anlattı.

Türe, arama neticesinde, konu evde KKTC Bakanlar Kurulu’nca 2016 yılında Yasadışı Terör Örgütleri Emirnamesi adı altında yasa dışı cemiyet olarak terör örgütü ilan edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi örgütlerine ait 71’e 46 santim ebadındaki bayrağı, militan resimlerini, amblemi ve KKTC’de yayınlanması ve tasarruf edilmesi yasak olan bir adet “Kürdistan Yurtsever Devrimci Gençlik Manifestosu” isimli bandrolsüz kitabı da ele geçirdiklerini anımsattı.

Her iki zanlının önceki gün itibarıyla ülkedeki çalışma izinlerinin işverenleri tarafından iptal edildiğini anlatan tanık polis, zanlılar aleyhine sürdürdüğü tahkikatını tamamladığını belirtti ve mahkemeden TC uyruklu olup, ülkede yasal bağı olmayan zanlıları, davaları görüşüleceği tarihte mahkemede temin etmek maksadıyla cezaevine göndermesini istedi.

Zanlı avukatları ise cezaevi talebine itiraz etti.

Cezaevinde beklesinler

Huzurundaki şahadeti ve avukatların beyanlarını titiz bir şekilde değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların yasadışı yollardan kaçma ihtimalinin bulunduğuna vurgu yaparak, zanlıların her ne şart altında olursa olsun bir ay süresince hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.