1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TİCARET ODASI: “HÜKÜMET İŞ DÜNYASININ SORUNLARINA YABANCILAŞTI”
TİCARET ODASI: “HÜKÜMET İŞ DÜNYASININ SORUNLARINA YABANCILAŞTI”

TİCARET ODASI: “HÜKÜMET İŞ DÜNYASININ SORUNLARINA YABANCILAŞTI”

KTTO, Karayolları Dairesi’nin,

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Karayolları Dairesi’nin, yayınladığı bir emirname ile 5 tondan fazla yük taşıyan kamyonların belirli saatlerde anayollarını kullanmasını engellemek istediğini ifade ederek, bunun, hükümetin ve bürokrasisinin, Kıbrıs Türk halkının ve iş dünyasının sorunlarına ne denli yabancılaştığının örneğini oluşturduğunu savundu.

Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, kamyonların, memurların işe gidiş-gelişini kolaylaştırmak amacıyla trafiğe çıkışlarına sınırlama konulmasının; devletin aslında iş hayatını dikkate almadığını, ayrıca ülkede yaratılan sınırlı katma değeri büyütmek için gereken önlemleri almak yerine iş dünyasının ticari faaliyetlerini sınırladığını öne sürdü.

Bu uygulamanın, ülkede katma değer yaratan başlıca sektörler için olumsuzluk yaratacağını iddia eden Oda, belirlenen saatlerde anayolları kullanamayacak olan kamyonların gün içinde seyrüseferleri engellenirken, bunun inşaat, turizm, ticaret ve sanayi gibi sektörlere ne gibi olumsuz etkileri olacağının hiç dikkate alınmadığını iddia etti.

Hükümetin kamuda çalışma saatlerini yeniden düzenleyerek, gereksiz bürokratik işlemleri kaldırarak ve kamudaki iş akışını hızlandırarak özel sektörün iş yapabilirliğine katkıda bulunması beklenirken, kamu görevlilerinin işe gidiş-gelişlerini kolaylaştırmak için alınan bu kararın, ülkedeki iş ve yatırım ortamının az da olsa iyileştirilebileceğine dair umutları zayıflattığını savunan Oda, şunları kaydetti:

“Ülkemizin karayolu altyapısı seyrüseferde olan araçların bir noktada bekleme ve alternatif yol kullanma olanağı tanımamaktadır. Sekiz saatlik çalışma süresi içerisinde ise sabah ve öğleden sonra en az iki saat kayba yola açacak sefer kaybı, ticari faaliyetlerin etkinliğine olumsuz etki yapacaktır.

Hükümetin ve yetkili makamların, mevcut kararı yeniden gözden geçirmelerini ve yapacakları düzenlemeleri iş dünyasının ihtiyaçlarını ve ülkemizdeki ticari hayatın verimliliğini dikkate alacak şekilde yapmasını talep ederiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.