1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TMT KURUCULARINDAN TÜMGENERAL KARABELEN, ÖLÜMÜNÜN 31’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI
TMT KURUCULARINDAN TÜMGENERAL KARABELEN, ÖLÜMÜNÜN 31’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

TMT KURUCULARINDAN TÜMGENERAL KARABELEN, ÖLÜMÜNÜN 31’İNCİ YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kurucularından Tümgeneral Daniş Karabelen, ölümünün 31’inci yıldönümünde, TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

BORA: “(BIDEN'IN) HİÇ OLMAZSA 20 TEMMUZ 1974’DEN BERİ ADA’DA BARIŞ, HUZUR VE GÜVEN ORTAMINI SAĞLAYAN VE KORUYAN BARIŞ KUVVETLERİ’NE TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİRDİ”

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kurucularından Tümgeneral Daniş Karabelen, ölümünün 31’inci yıldönümünde, TMT Mücahitler Derneği Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

TMT Mücahitler Derneği tarafından düzenlenen anma töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Karabelen için dua okundu. Törende, Karabelen’in biyografisi okundu ve ardından da TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora konuşma yaptı.

Törene, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Kurmay Albay Tayyar Aydın, Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay (KTKA) Komutanı Kurmay Albay Ali Rıza Çağlar, 1. Piyade Alayı Komutanı Kurmay Albay Ertan İnaltekin, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Yarbay Ahmet Duman, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

BORA: “MÜCADELE RUHUNUN SEMBOLÜ”

TMT Genel Başkanı Yılmaz Bora, Daniş Karabelen’in TMT mücadele ruhunun sembolü olduğunu belirtti. “O yalnız Kıbrıs Türkü’ne değil, Türklük için verdiği sayısız hizmetlerden dolayı daima yad edilecek” diyen Bora, Karabelen’in Filistin, Kore ve Kurtuluş Savaşı’ndaki hizmetlerinin tarihe altın sayfalarla geçtiğini kaydetti.

TMT mensuplarının mücahitler olarak görev başında ve davanın takipçisi olduğunu söyleyen Bora, Daniş Karabelen’in çizdiği yoldan ayrılmadıklarını ve asla ayrılmayacaklarını belirtti. Kutsal ve haklı direniş sayesinde Kıbrıs Türk halkının bağımsız KKTC’ye kavuşturulduğunu kaydeden Bora, Türk ulusunun desteğiyle devleti sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Bora, Kıbrıs’ın, Yunan emperyalizminin kırılma noktası olduğunu söyleyerek, Kıbrıs Türk halkını içten çökertmek ve Rum’a yamalamak için çok yönlü çabalar bulunduğunu savundu.

AB’nin 2004 referandumunda verdiği sözlerin ve vaatlerin ne kadar samimi olduğunun ortaya çıktığını belirten Bora, ”ABD olsun AB olsun her ülke kendi çıkarları için mücadele ederken, bizler haklı ve meşru davamızın bir sonucu olan bağımsız devletten niye vazgeçelim” dedi.

Kıbrıs’ı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ı çok umutlar bağlandığını ancak onun sadece temennilerde bulunduğunu hukuka aykırı uygulamalarla ilgili tek laf etmediğini belirten Bora, “hiç olmazsa 20 Temmuz 1974’den beri Ada’da barış, huzur ve güven ortamını sağlayan ve koruyan Barış Kuvvetleri’ne teşekkür etmesi gerekirdi” dedi.

Rumlar ile Yunanlıların ENOSİS istediğini söyleyen Bora, bu nedenle yıllardan beri sürdürülen görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmadığını belirtti. Bora, “Devletimize, anavatanımız Türkiye’ye dört elle sarılmaktan başka bir seçeneğimiz yoktur. İçteki sorunlardan yılgınlığa kapılarak devletimizin varlığından vazgeçmemiz intihardan başka bir şey değildir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından milli davaya emeği geçenlere anı madalyonu takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.