1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPARLANIYORUZ HAREKETİ TEMSİLCİLERİ ÖTÜKEN VE AYGÜN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ
TOPARLANIYORUZ HAREKETİ TEMSİLCİLERİ ÖTÜKEN VE AYGÜN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

TOPARLANIYORUZ HAREKETİ TEMSİLCİLERİ ÖTÜKEN VE AYGÜN KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

Toparlanıyoruz Hareketi’nden bir heyet, Ötüken ve Aygün köylerini ziyaret ederek ülkedeki “yönetim anlayışının” değiştirilmesi için yaptığı çalışmaları anlattı ve vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi’nden bir heyet, Ötüken ve Aygün köylerini ziyaret ederek ülkedeki “yönetim anlayışının” değiştirilmesi için yaptığı çalışmaları anlattı ve vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Hareketten verilen bilgiye göre, ziyaretler sırasında konuşan Toparlanıyoruz Hareketi Lideri Kudret Özersay, özellikle erken genel seçimde halkın bir tepki ortaya koyduğunu, Meclis’te belirli bir değişimin başarıldığını ancak yine de ortaya çıkan durumun özellikle yeni hükümetin geçmişteki söylemleriyle taban tabana zıt icraatlarına bakıldığında pek de iç açıcı olmadığını ileri sürdü.

Özersay, konuşmasında halkın bilinçli şekilde davranarak örgütlenmesi ve artık sesini çıkarması sonucunda daha fazla çalışarak, son dönemde başlayan uyanışı daha da yeşertebileceğini, bu nedenle umutsuz olunmaması gerektiğini savundu.

En önemli sorunun yasaların uygulanmaması ve uygulanmasını sağlayacak olan denetimin yapılmaması olduğunu ileri süren Özersay,  oteller ve ismi iyi bilinen inşaat şirketlerinin çok sayıda yabancı işçiyi düşük ücretlerle sigorta ve emekli sandığı yatırmadan çalıştırdığını kaydetti. Özersay, bunu denetleyen ve cezalandıran olmadığını ifade etti.
Önceliğin KKTC vatandaşlarına verilmesine ilişkin kuralları da takan olmadığını öne süren Özersay,  “Çünkü büyük ihtimalle bu firmalar seçim öncesinde siyasi partilere maddi destek veriyorlar ve sonra hükümetten bu konuda torpil bekliyorlar” dedi.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Oysa bu ülkede üretmeyi başaramazsak, kendi gençlerimize kamuda değil özellikle özel sektörde istihdam sağlayacak yeni alanlar açamazsak esememiz okunmaz, bizi ve düşüncelerimizi, hassasiyetlerimizi kimse kaale almaz. İskele bölgesinde çok sayıda firmaya siyasilerle özel ilişkileri nedeniyle yasalar uygulanmıyor, işçilerin ücretleri, özlük hakları, sosyal sigorta ve ihtiyat sandıkları, azami çalışma saatine dair hakları hiçbir biçimde korunmuyor. Hal böyle olunca yerli işgücü buralarda çalışamaz duruma geliyor ve kaçak ya da yasa dışı-usulsüz işgücü ile ülke ekonomisinin tüm dengesi alt-üst edilmiş oluyor.”

Özel sektörde yeni istihdam alanları yaratılması için yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Özersay, “Her konuda kuralların uygulanmasının denetlenmesiyle ve devlette istihdamın net şekilde sınırlandırılıp kamu açıklarının kısılmasıyla birlikte yeni istihdam alanları da yaratılmalıdır. Herkesin üniversite mezunu olmasına gerek yoktur. Çıkış yolu hem mevcut alanlarda kuralları uygulayıp yerli iş gücüne öncelik verilmesi hem de örneğin ülkeye gelecek su çerçevesinde tarımsal üretim için yerli iş gücünün planlama ile örgütlenmesinden geçer” dedi.
Halkın “devlet yok gibi” söylemi içerisinde olduğunu savunan Özersay, devletin halkın menfaati için var olduğunun hissettirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Özersay “eğer vatandaşlar ‘bu devlet ismi iyi bilinen bir iş adamının verdiği borca ve onun sözüne muhtaç bırakıldıysa ben daha ne diyeyim’ demeye başladılarsa artık bıçak kemiğe dayanmış demektir” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.