1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN KESİN ÇÖZÜM OLMALI
TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN KESİN ÇÖZÜM OLMALI

TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN KESİN ÇÖZÜM OLMALI

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede toplu taşımacılık anlamında büyük bir eksiklik ve sorun yaşandığını belirterek, çağdaş toplu taşımacılık sistemine bir an önce geçecek adımları atmak gerektiğini belirtti.

A+A-

TDP GENEL BAŞKANI ÖZYİĞİT, KAR-İŞ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede toplu taşımacılık anlamında büyük bir eksiklik ve sorun yaşandığını belirterek, çağdaş toplu taşımacılık sistemine bir an önce geçecek adımları atmak gerektiğini, bu konuda devlet ile yerel yönetimlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydetti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre Özyiğit, Uğur Solyalı başkanlığındaki Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) heyetini kabul etti.

Özyiğit, görüşmede yaptığı konuşmada ülkede bir yasa yapılırken ilgili tüm kişi ve örgütlerin görüşlerinin alınması, toplum katında en geniş şekilde tartışılması gerektiğini söyledi.

Alelacele ve birilerinin siparişi üzerine hazırlanan yasaların faydalı olmayacağı gibi kısa sürede işlemez hale geldiğini belirten Özyiğit, buna artık son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, toplu taşımacılıkla ilgili yasayla ilgili olarak da, Kar-İş de dahil ilgili tüm kişi ve örgütlerin görüşlerinin alınması gerektiğini, en genel tartışma yapılarak yasalara son halinin verilmesinin önemine dikkat çekti.

Ülkedeki toplu taşımacılık ile kentsel ulaşım sistemlerini yeniden gözden geçirmek gerektiğini kaydeden Özyiğit çağdaş toplu taşımacılık sistemlerine geçmek gerektiğini belirtti.

Özyiğit, bugün yaşanmakta olan trafik keşmekeşinin temel nedenlerinden birinin de toplu taşımacılığın gereken ilgiyi görmemesi olduğunu ifade etti.

Toplu taşımacılıkla ilgili sıkıntı ve konuları TDP milletvekilleri aracılığıyla Meclis’e de taşıyacaklarını da söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.