1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÖRE KIBRIS KONUSU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DEĞİNDİ
TÖRE KIBRIS KONUSU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DEĞİNDİ

TÖRE KIBRIS KONUSU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DEĞİNDİ

Zorlu Töre de Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Anastasiadis’in Müzakere şartları ve Camilerdeki elektrik kesintileriyle ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

A+A-

TÖRE KIBRIS KONUSU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNE DEĞİNDİ

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Anastasiadis’in Müzakere şartları ve Camilerdeki elektrik kesintileriyle ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Zorlu, müzakerelerin 1958’de başladığını ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulduğunu belirterek, bugün konulan şartların müzakerelerin başlamasına bile engel olacak nitelikte olduğunu kaydetti.

Tek devlet veya Maraş’ın iadesinin hukuka aykırı olduğunu savunan Töre, böyle bir konunun kabul edilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Töre, camilerde, okullarda ve sağlık sektöründe elektriklerin kesilmesinin devletin saygınlığına ve ciddiyetine uygun düşmediğini de belirterek, Kıbrıs Türk halkının Müslüman olduğunu namaza gitmese de ezan sesini duymak, ölüsünü selayla duyurmak istediğini ifade etti. Töre, bu konulara hemen bugün çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.