1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİK CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR...
TRAFİK CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR...

TRAFİK CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR...

Bir kişinin ölümü ile gerçekleşen trafik kazası...

A+A-

Geçtiğimiz akşam Citroen Işıkları ile Metehan çemberi arasında meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile gerçekleşen trafik kazası...

jh365.jpg

Avcı: "Tehlikeli olanı tercih ediyorlar"

Trafik kazaları konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarının sürdüğü bu günlerde, trafik kazaları da eksilmeden gerçekleşmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz akşam Citroen Işıkları ile Metehan çemberi arasında meydana gelen ve bir kişinin ölümü ile gerçekleşen trafik kazası yaya bilincini ve yaya güvenliğini bir kez daha sorgulattı

Kıbrıs Postası’nın haberine göre, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yayaların her zaman tehlikeli olanı tercih ettiğine dikkat çekerek, yayaların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Avcı, yaya güvenliğinin göz ardı edildiğini de belirterek, yaya geçitlerinin yetersizliğine vurgu yaptı.

avci.jpg

Trafik kazalarının önlenmesi konusunda, sürekli gerek devlet nezdinde, gerekse sivil toplum örgütleri tarafından yapılan çalışmalarda somut bir sonuç alınabilmiş değil… Özellikle yaya güvenliği konusunda Avrupa’ya göre bir hayli geride olan ülkemizde, ölümlü trafik kazaları gerçekleşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Citroen Işıkları ile Metehan çemberi arasında gerçekleşen trafik kazası, yaya güvenliğini ve yaya bilincini bir kez daha sorgulattı. Konu ile ilgili konuşan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, yayaların eğitimin ve bu konuda görgüsünün ne yazık ki yerine oturmadığını belirtti. Yayaların her zaman tehlikeli olanı tercih ettiğine vurgu yapan Avcı, bu noktada yaya geçitlerinin ve üst geçitlerin önemine vurgu yaptı.

Okullarda eğitim veriliyor”

Okullarda trafik konusunda eğitim verildiğini hatırlatan Avcı, “Ancak bugün yollarımızda olan yayaların yarısı bu okullarda eğitim görmemiştir” diye konuştu. Avcı, yayaların istedikleri zaman istedikleri yerden yolu karşıdan karşıya geçebileceklerini düşündüklerini belirterek, bu bilincin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

Yaya geçitleri belediyelerin sorumluluğu”

Yollarımızda bulunan yaya geçitlerinin hemen hemen çoğunun yetersiz kaldığının da altını çizen Avcı, yaya geçitlerinin belediyelerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, bu geçitlerin daha fark edilir olması gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.