1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TRAFİKTEN YAKALANDILAR, HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDILAR
TRAFİKTEN YAKALANDILAR, HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDILAR

TRAFİKTEN YAKALANDILAR, HIRSIZLIKTAN TUTUKLANDILAR

Trafikten yakalandılar, hırsızlıktan tutuklandılar

A+A-

“Mülke tecavüz” ve “darp” suçlarından aranan Tarık Girgin ve Necdet Sözer, trafik suçu için götürüldükleri polis müdürlüğünde tutuklandı

Sedef BOŞNAK

İşledikleri iddia edilen “mülke tecavüz” ve darp” suçlarından aranan Tarık Girgin ve Necdet Sözer, trafik suçu için götürüldükleri polis müdürlüğünde tutuklanıp, mahkemeye çıkarıldı.

Tarık Girgin ve Necdet Sözer aleyhine mahkemeden tahkikat amaçlı 3’er gün tutukluluk emri temin eden polis, meseleye bağlantısı olduğuna inandığı iki şahsın ve kayıp olduğuna inandığı emarelerin peşine düştü.

Dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meseleyle ilgili olguları aktarması için, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Gökhan Yıldırım’ı tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Gökhan Yıldırım, zanlıların, “ev açma” ve “sirkat” suçlarından methaldar olduklarını belirterek, mahkeme emri gereği zanlı Tarık Girgin’in evinde yapılan aramada, merdiven ayağı ve balkonda 15 adet hava tüfeği ve tabanca mermisi ile bir adet Rus votkası bulduğunu söyledi.

Trafik suçu işlediği için müdürlüğe götürülen zanlı Tarık Girgin’in aracında yaptığı aramada, China Pazar’dan alınan 598 TL’lik fiş, ayakkabı ve eşyaları emare aldığını kaydeden tanık polis Tarık Girgin’in üzerinde ise toplam 150 Sterlin bularak emare aldığını kaydetti.

Tarık Girgin’den yaptığı soruşturmada, hava tüfeği ve hava tabancasını zanlı Necdet Sözer’e verdiğini öğrendiğini belirten Gökhan Yıldırım, Necdet Sözer’i tutukladığını ve konu tabancaları da Sözer’in kız kardeşinin evinde bulup emare aldığını anlattı.

Soruşturmasını titiz bir şekilde yürüttüğünü kaydeden tanık polis, aranan iki şahsın ve kayıp olduğuna inandığı emarelerin bulunduğunu belirttikten sonra, mahkemeden tahkikatını salim bir şekilde yürütebilmek için süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, polise tahkikatını tamamlaması için fırsat verdi ve zanlıların 3’er gün tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.