1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TROYKA MAYIS’TA YİNE GELİYOR
TROYKA MAYIS’TA YİNE GELİYOR

TROYKA MAYIS’TA YİNE GELİYOR

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu yetkililerinden oluşan Troyka heyetinin,

A+A-

Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu yetkililerinden oluşan Troyka heyetinin, Rum kesiminin memorandum programının dördüncü değerlendirmesi için Mayıs ayında yine Güney Kıbrıs’a gelecekleri haber verildi.

Heyetin muhtemelen 6 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta olacağını ve dördüncü değerlendirmenin 18 Mayıs’ta sona ereceğini yazan Fileleftheros gazetesi, Euro grubunun ise, Rum kesiminin dördüncü değerlendirmesiyle ilgili siyasi kararı, 7 Temmuz’daki toplantısında almasının beklendiğini belirtti.

Öte yandan gazete, Avrupa İstikrar Mekanizması’nın ise, Güney Kıbrıs’a verilecek 150 milyon Euro’luk miktar için, 1 Nisan’da yeşil ışık yakmasının beklendiğini ekledi.

HRİSOSTOMOS

Gazete başka bir haberinde ise, Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un, Nikos Anastasiadis’in Rum Yönetimi Başkanlığını devralmasından bir yıl sonra, ekonominin daha iyi bir durumda olduğunu söylediğini iletti.

Gazete, Hrisostomos’un, ekonomik kriz konusunda, Merkez Bankası eski başkanı ile bir önceki hükümete sorumluluklar yüklediğini ekledi.

MEVDUATLARIN TIRAŞLANMASININ YIL DÖNÜMÜ

Simerini gazetesi ise haberinde, Euro Grubu’na bağlı Ekonomi Bakanlarının, yaklaşık 10 saat süren toplantı çerçevesinde, sabaha karşı, mevduatların tıraşlanması ve 10 milyar Euro’ya kadar sınırlandırılan bir ekonomik yardımı öngören, “(Güney) Kıbrıs Ekonomisinin Desteklenmesi Programı” konusunda siyasi bir anlaşmaya varmasının üzerinden dün itibarıyla bir yıl geçtiğini anımsattı.

Dün geçtiğimiz yılın hatıralarının canlandığını yazan gazete, ekonomi ve bankacılık sektörünün bir yılın ardından, kendi ayaklarının üzerinde durmak için sürekli çabaladıklarını ifade etti.

Tıraşlama kararının ardından bankalar kapalı olduğundan, yüzlerce vatandaşın, paralarını çekebilmek için ATM’lere akın ettiklerini anımsatan gazete, mevduatların tıraşlanmasının halk arasında büyük kızgınlığa neden olduğunu da hatırlattı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.