1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUHAF OLAYLAR SERİSİ
TUHAF OLAYLAR SERİSİ

TUHAF OLAYLAR SERİSİ

Lezz Et Dünyası’nda internette yayılan görüntülerin ardından;

A+A-

Lezz Et Dünyası’nda internette yayılan görüntülerin ardından bu kez kundaklama girişini meydana geldi

Tavuğa tecavüz görüntülerinin internette yayılmasının ardından bir anda gündeme oturan Lezz Et Dünyası isimli restoranda bu kez de kundaklama girişimi meydana geldi. Kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs, dün gece Lefkoşa’da faaliyet gösteren Lezz Et Dünyası’nı ateşe vermeye çalıştı. Kimliği belirsiz maskeli şahıs, restoranın tahta olan yan kısmına yanıcı madde dökerek ateşe verdi. Ancak restoranda bulunan garsonlardan biri çıkan yangını hemen fark ederek itfaiye ekiplerini aradı. Yangın restorana zarar vermeden söndürürlerken, belediye tarafından 7 gün süre ile kapatılan işyeri dün yeniden faaliyete geçti. Yemek fiyatlarını eskiye nazaran daha da indirimli yaparak açılan restorantın birkaç saat önce kundaklama girişimi olması dikkati çekti. Yaşanan olaylarla ilgili Star Kıbrıs’a açıklama yapan Restoran sahibi Rasım Kırmızıgil’in eşi Ziver Kırmızıgil, kundaklama girişiminin kendilerine komplo kuran kişilerle aynı kişiler olduğunu savundu. Kırmızıgil, can güvenliklerinin de tehlikeye girdiğini belirterek “Her şeye rağmen ayaktayız” dedi.

TAVUĞA TECAVÜZ, DARP VE KUNDAKLAMA GİRİŞİMİ
Tavuğa tecavüz görüntüleri, restoran sahibi ile çalışanlarının internette yayılan görüntülerden sorumlu tuttukları Fikret Ray’ı darp ederek tutuklanmaları olayları ile gündeme sık sık gelmeye başlayan Lezz Et Dünyası dün gece de yangın tehlikesi atlattı. Kimliği belirsiz maskeli bir şahıs, gece yarısı saat 02.00 sıralarında restoranın tahtadan olan dış duvarlarına yanıcı madde döküp ateşe verdi. Restoranın açılış hazırlıkları için içerde nöbet bekleyen bir çalışan tutuşan tahta duvarları fark ederek itfaiye ekiplerini aradı. Olay yerine gelen ekipler, yangını kısa sürede söndürdü. Küçük çapta çıkan yangın zarar vermeden söndürülürken, duvarlarda sadece bir karartı oluştu. Maskeli şahıs daha sonra eldivenlerini olay yerine atarak kayıplara karıştı. Olayın ardından polis soruşturma başlattı.

YENİDEN AÇILDI, FİYATLAR İNDİRİLDİ
Yaşanan olaylardan sonra 7 gün süre ile kapatılan restoran tüm yaşananlara rağmen dün yeniden faaliyete geçti. Kapanmadan önce ızgara tavuğu 9 liraya satan restoranın fiyatları daha da indirdiği, tavuğu 7 buçuk liradan satmaya başladığı gözlemlendi. Öte yandan diğer yemeklerde de indirim yapıldığı öğrenildi.

MASKELİ VE SAKALLIYDI
Restoran sahibi Rasım Kırmızıgil’in eşi Ziver Kırmızıgil, işyeri kapatıldığından beri her gece iki kişinin nöbet tuttuğunu söyledi. İşyeri kameralarının inceleme amacı ile polis tarafından söküldüğünü belirten Kırmızıgil, “Bugün restoranın açılışı vardı. Belediye kamera takılmasını istedi. Polis kameraların tümünü sökmüştü. Biz de mecburen dün (Pazar) yeni kameralar taktırdık. Tabi burayı yakmaya çalışanlar bunu bilmiyordu. İşyerimizi kundaklamaya çalışan kişi kameralara takıldı. Görüntülerde maskeli ve sakallı bir kişi restoranın duvarlarına bidonla bir şeyler döküp ateşe verdiği görülüyor. Park halindeki Van aracımızın üzerine de bidonla bir şeyler döktü ve ateşe verip kaçtı. İçeride olan çalışanım hemen fark etti ve itfaiye ekipleri aradı, çevreden yardım istedi. Çalışanım, çevredekiler ve itfaiye ekipleri yangını zarar vermeden söndürdü” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CAN GÜVENLİĞİMİZ KALMADI
Can güvenliklerinin tehlikeye girdiğini ifade eden Kırmızıgil sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bize komplo kuranlar bizi yakmaya da çalıştı. Ancak kazdıkları kuyuya kendileri düştü. Üstelik restoranın diğer tarafından büyük boyutta üç tüp bulunuyordu. Eğer onlar tutuşsaydı tüm mahalle yanacaktı. İnsanlar evinde uyurken canlarından olacaktı. Bu olay cinayete teşebbüs olayıdır. Böyle bir facia yaşanmadı ancak bu olay can güvenliğimizin kalmadığını gösterdi.”Kırmızıgil, yeniden faaliyete geçtiklerini daha güçlü ve daha uygun fiyatlarla müşterilerine hizmet vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BİR GARİP OLAY
Restoranda ardı ardına yaşanan olaylar soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Pazartesi saat 08.00 itibari ile yeniden faaliyete geçen restorandın Pazar gecesi saat 02.00 sıralarında kundaklanmaya çalışılması dikkati çekti. Öte yandan restoranı kundaklamaya çalışan şahsın, benzin, mazot gibi yanıcı maddeler yerine yanmış ve tutuşması zor olan yanıcı madde kullanması ise kafalarda soru işareti yarattı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.