1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''TÜM ÜLKEYİ TARİFSİZ BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDE BIRAKMIŞTIR”
''TÜM ÜLKEYİ TARİFSİZ BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDE BIRAKMIŞTIR”

''TÜM ÜLKEYİ TARİFSİZ BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDE BIRAKMIŞTIR”

ülkedeki pek çok yapısal sorunun güncelliğini koruduğuna işaret ederek, trafik kazalarının herkesi

A+A-

“(KAZADA) YAŞAMINI KAYBEDEN YURTTAŞLARIMIZIN AİLELERİNE, LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ CAMİASINA VE TÜM SEVENLERİNE SABIRLAR DİLERİM”

“AŞIRI SÜRAT VE DİKKATSİZ SÜRÜŞ TRAFİK KAZALARINDAKİ EN ÖNEMLİ ETKEN OLARAK DİKKAT ÇEKERKEN, DEVLETİN BU ALANDAKİ SORUMLULUĞUNU GÖZDEN KAÇIRMA LÜKSÜMÜZ DE YOKTUR”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkedeki pek çok yapısal sorunun güncelliğini koruduğuna işaret ederek, trafik kazalarının herkesi derinden yaralayan ve içini acıtan toplumsal travma haline dönüştüğünü vurguladı.

Yorgancıoğlu, bugün Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla yaptığı açıklamada, trafikte, geçen yıl son 8 senenin en olumsuz tablo'sunun yaşandığı gerçeğinden hareketle trafik yol güvenliğinin ne kadar ihmal edildiği de ortada olduğuna işaret etti.

Özkan Yorgancıoğlu açıklamasında, “İnsan hataları ve sorumsuz sürücüler, özellikle aşırı sürat ve dikkatsiz sürüş trafik kazalarındaki en önemli etken olarak dikkat çekerken, devletin bu alandaki sorumluluğunu gözden kaçırma lüksümüz de yoktur” ifadelerin kullandı.

Yol güvenliği, trafik eğitimi ve tüm diğer sorumluluklarımızı hiçbir mazeretin ardına sığınmadan mutlaka yerine getirmenin en teme görevleri olduğuna işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu şöyle dedi:

“Alayköy-Güzelyurt ana yolunda yaşanan ve üç eğitimcimizin yaşamını kaybettiği en son trafik kazası, tüm ülkeyi tarifsiz bir üzüntü içinde bırakmıştır. Yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine, Lefke Avrupa Üniversitesi camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim.

Açıklamasına “Üç eğitimcimiz, sevenlerinin yüreğinde bıraktığı izler ve anılarla yaşayacaktır” sözleriyle devam eden Özkan Yorgancıoğlu, “Bu derin acıyı hepimiz yüreklerimizde hissederken, tam anlamıyla ibretlik olan bu trafik kazasından çıkarmamız gereken dersleri de gözden kaçıramayız” dedi.

ŞİMDİ  GÖREV TEK ÇATI ALTINDA TOPLANAN TRAFİK BİRİMİNDEDİR”

Başbakan Yorgancıoğlu, şimdi görevin son yasal düzenlemeyle birlikte Ulaştırma Bakanlığı altında tek çatıda toplanan 'Trafik Birimi'nde olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

“Ayrıca trafik eğitiminin okul öncesi eğitimden başlayarak tüm eğitim yaşamı içerisinde yer alması da önceliklerimiz arasında olacaktır. Polis Genel Müdürlüğümüzden de etkin denetimi artırması ve bunu istikrarla sürdürmesi yönünde talebimiz vardır.”

Özkan Yorgancıoğlu, tüm yurttaşlara çağrısının trafik kurallarına mutlak suretle uyma, insan yaşamına saygılı davranmak olduğuna işaret ederek, bu tür acı deneyimlerin tekrarlanmaması için tüm toplumsal kesimlerin el ele vermesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.