1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜMÜNÜ YAKTILAR!
TÜMÜNÜ YAKTILAR!

TÜMÜNÜ YAKTILAR!

Nihayet yakalandılar!

A+A-

6 bankaya ait 3 milyon liranın üzerinde takas çeklerini çaldıktan sonra ortadan kaybolan Süleyman Yılkar ile Alisher Eymirov nihayet yakalandı

Teoman TURAN

İtimat Otobüs İşletmelerinin Lefkoşa şubesinde geçtiğimiz ayın son günü meydana gelen çek hırsızlığının failleri olduğu iddiasıyla iki kişi yakalandı. Polis, yaptığı soruşturma sonucunda daha önce birçok defa hırsızlık suçlarından tutuklanan Süleyman Yılkar ile Alisher Eymirov’un çekleri çaldığını ileri sürdü.

İşyerinin alarmını devre dışı bırakıp, kapıyı kırıp içeri giren, milyonlarca lira tutarındaki çekleri çaldıktan sonra kayıplara karışan zanlıların çekleri yaktığı ortaya ileri sürüldü.

Zanlılar dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, Süleyman Yılkar ve Alisher Eymirov'un 29 - 30 Ekim tarihinde saat 19.00 - 16.30 saatleri arasında Lefkoşa Çağlayan Bölgesinde faaliyet gösteren, İtimat Otobüs İşletmelerine ait ofisin önce elektrik panosundaki sigortanın sökülerek alarmı devre dışı bıraktıklarını, sonra kapıyı kırarak içeri girdiklerini söyledi.

 

Altı bankanın takas çekleri çalındı

Polis, zanlıların içeriye girdikten sonra altı bankaya ait takasa gönderilen 492 adet, 2 milyon 869 bin 174 TL, 39 bin 733 Sterlin ve 2 bin 358 Dolar meblağlı çek yapraklarını çaldıklarını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların vermiş oldukları ifadelerin araştırılacağını kaydeden polis, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme talebi kabul ederken söz hakkı alan zanlı Yılkar, çekleri yaktığını öne sürdü. Zanlı, “okumam yazmam yok diye çekleri işe yaramayacağından yaktım” dedi.

Bu arada iki zanlı Temmuz ve Ağustos aylarında da birlikte hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.