1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TURİZM BAKANLIĞI, KARPAZ’DAKİ KAÇAK YAPILARI MÜHÜRLEDİ
TURİZM BAKANLIĞI, KARPAZ’DAKİ KAÇAK YAPILARI MÜHÜRLEDİ

TURİZM BAKANLIĞI, KARPAZ’DAKİ KAÇAK YAPILARI MÜHÜRLEDİ

12 İŞLETMENİN 100 KONAKLAMA BİRİMİ, YASALARA UYGUN OLMADIĞI İÇİN MÜHÜRLENDİ VE YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Karpaz sit alanındaki kaçak yapıları mühürleyerek yasal işlem başlattı. Bu kapsamda 12 işletmeye müdahale edilirken, 12 işletmede yaklaşık 100 konaklama birimi de mühürlendi.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın bütün paydaşlar ile kalıcı bir çözüm arayışı içerisinde çalışmalarına devam ettiği de belirtildi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Uzun zamandır kangren haline gelen Dipkarpaz Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı içindeki kaçak yapılaşma son dönemde artmış ve gündemi sık sık meşgul etmeye başlamıştı” denildi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın Karpaz bölgesi için turizm master planda turizm modeli olarak yerel ürünlerin ve değerlerin öne çıkarılması gerektiğini daha önce açıkladığı belirtilen açıklamada, bölgenin potansiyelinin bizden sonraki nesillere de ulaşabilmesinin öneminin de master planda vurgulandığı kaydedildi.

Bölgede yaşayanların uzun süreli sosyal ve ekonomik refahı için bir model hazırlandığı ifade edilen açıklamada, bölgedeki girişimcilerin haklarının korunması, turizm potansiyeline zarar verilmemesi ve bütün paydaşların görüşlerinin alınmasının modelin önemli noktalarını oluşturduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:
“Bu modelin bölgedeki hızlı kaçak yapılaşma ile tehlikeye girebileceği noktada Dipkarpaz Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yapılan kaçak yapılar Çevre Koruma Dairesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından tespit edilmesinin ardından kaçak yapılara 60/94 sayılı Eski Eserler Yasası uyarınca müdahale edilmiştir.”

Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Pilli’nin dün Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Çevre Koruma Dairesi, İskele ve Dipkarpaz Polis Müdürlüklerinden görevlilerle birlikte bölgeye gittiği ve bahse konu izinsiz yapıları 60/94 Sayılı Eski Eserler Yasası’nın 11 ve 12. maddeleri uyarınca mühürleyerek haklarında yasal işlem başlattıkları kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.