1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN DENKTAŞ İÇİN ANMA MESAJI
TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN DENKTAŞ İÇİN ANMA MESAJI

TÜRK AMERİKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN DENKTAŞ İÇİN ANMA MESAJI

Kıbrıs Adası’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesini arzuladıklarını ifade etti.

A+A-

TADF BAŞKANI ALİ ÇINAR: “ONURLU MÜCADELENİN ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜME ULAŞMASINI ARZULUYORUZ”

NEW YORK’TAKİ TÜRKEVİ’NDE RAUF DENKTAŞ’I ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar, Kıbrıs Türk halkının Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın liderliğinde sürdürdüğü onurlu mücadelenin, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasını ve Kıbrıs Adası’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesini arzuladıklarını ifade etti.

Çınar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatının 2. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu, mücahit, lider, devlet adamı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ı vefatının ikinci yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin önderi Rauf Denktaş’ın tüm hayatını adadığı Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını Anavatan Türkiye ile fikir ve gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunduğunu kaydeden Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak, Kıbrıs Türk halkının Denktaş’ın liderliğinde sürdürdüğü onurlu mücadelenin, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasını ve Kıbrıs Adası’nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesini arzuladıklarını ifade etti.

Amerika’daki Türk Diasporasını Kıbrıs konusunda eğitmek, yerel ve ulusal bazda politikacıların düzenli ziyareti ile haklı davanın anlatılması, Amerikan medyasında Kıbrıs konusunda daha aktif ve yoğun kampanyalar ve akademik alanda, Kıbrıs konusunda paneller yapılarak, haklı mücadelenin savunulmasına katkıda bulunmanın en önemli görevli arasında bulunduğunu anlatan Çınar, “milli konulara gösterdikleri hassasiyet ve Türk’ün sesini ve gücünü her yerde en iyi şekilde temsil etme bilinciyle KKTC’nin aydınlık geleceği için çalışmalarımıza devam edeceklerini” bildirdi.

TÜRKEVİ’NDE RAUF DENKTAŞ’I ANMA PROGRAMI

TADF Başkanı Ali Çınar, federasyon ve üye derneklerden Kıbrıs New York Yardımlaşma Derneği’nin, New York’taki Türkevi’nde bugün yerel saatle 18.30’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anmak için tören düzenleyeceğini de duyurdu.

Belgesel videosunun gösterileceği programda dernek temsilcilerinin, merhum Denktaş’a ilişkin anılarını anlatacakları birer konuşma yapacaklarını belirten Çınar, programda ayrıca New York Kongre Üyeliği yapmış Türk Dostu Michael McMahon ile New York Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve avukat Mark Meirowitz’in konuşma yapacağını bildirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.