1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK ARAZİSİ SKANDALINA AKEL’İN DE ADI KARIŞTI
TÜRK ARAZİSİ SKANDALINA AKEL’İN DE ADI KARIŞTI

TÜRK ARAZİSİ SKANDALINA AKEL’İN DE ADI KARIŞTI

(Mormenekşe) bölgesinde bulunan arazisinin “yasadışı” yollarla önce bir şirkete sonra da Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu’na satışı işleminin gerçekleşmesine, o dönemde iktidarda olan AKEL partisinin bölge sorumlularının da karıştığı idd

A+A-

Kıbrıslı bir Türk’ün Larnaka’nın “Dromolaksia” (Mormenekşe) bölgesinde bulunan arazisinin “yasadışı” yollarla önce bir şirkete sonra da Rum Telekomünikasyon Dairesi (CYTA) Emeklilik Fonu’na satışı işleminin gerçekleşmesine, o dönemde iktidarda olan AKEL partisinin bölge sorumlularının da karıştığı iddia edildi.

Politis: “AKEL’i De Kara Deliğe Attı” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, söz konusu Kıbrıs Türk arazisini satın alan ve ardından çok daha yüksek miktar karşılığında CYTA satarak büyük kar elde eden işadamı Nikos Lillis’in Rum polisine verdiği ifadede, AKEL’in Larnaka Bölge Komitesi üyelerini ve partinin ileri gelenlerini de kendisinden rüşvet almakla suçladığını yazdı.

Habere göre Lillis polisteki ifadesinde, söz konusu Kıbrıslı Türk arazisinin tapu devrinin gerçekleşebilmesi için AKEL Bölge Komitesi’ne, bağış adı altında 234 bin Euro verdiğini belirtti.

Gazete, AKEL’li bir milletvekiline ise bir milyon Euro’luk rüşvet verdiğini öne süren Lillis’in iddialarını doğrulayan bazı görgü şahitlerinin olduğunu, Rum polisinin adları geçen kişilere ait ofis ve evlerde aramalarını sürdürdüğünü yazdı. 

Lillis, Larnaka Kaza Mahkemesi’nde dün gerçekleştirilen duruşmada, CYTA Yönetim Kurulu Başkanı Statis Kittis ve üç kişiye daha, Kıbrıs Türk arazisinin CYTA tarafından satın alınması, bazı AKEL ileri gelenlerine ise arazinin devir işleminin yapılması amacıyla rüşvet verdiğini itiraf etti.

Gazete, Kittis ve diğer iki kişinin önceki gün tutuklandıklarını, hakkında tutukluluk kararı olan ve yurt dışında olan bir kişinin ise Güney Kıbrıs’a dönememesi durumunda hakkında AB tutuklama kararının çıkarılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Daha önce de, arazisinin devir işleminin gerçekleşebilmesi için, arazi sahibi Kıbrıslı Türk’ün Güney Kıbrıs’ta daimi olarak ikamet ettiği ve çalıştığına dair sahte rapor hazırlayan Rum İstihbarat Teşkilatı üyelerinin de Lillis’ten rüşvet aldıkları tespit edilmiş ve bu kişiler tutuklanmıştı.

Gazete ayrıca, Larnaka mahkemesinde gerçekleşen dünkü duruşma sonunda CYTA Başkanı Kittis ve diğer iki şahsın tutukluluklarının 8 gün daha devamına karar verildiğini vurguladı.

AKEL SORUŞTURMA BAŞLATIYOR

Öte yandan AKEL Genel Sekreteri Andros Kipiranu konuya ilişkin açıklamasında, partinin adının bu tür bir skandalla anılmasının üzüntü verici olduğunu belirterek denetleme komitesi oluşturarak iddiaları araştıracaklarını açıkladı.

Kiprianu, Lillis’in Larnaka bölge komitesine 234 bin Euro verdiğinin tespit edildiğini ancak Lillis’in bu parayı, AKEL’le bağlantılı olan “ALKİS” futbol kulübünün başına geçmesi durumunda kulübün borçlarını ödeme taahhüdü sonrasında yerine getirdiğini belirtti.

Gazete, AKEL Larnaka bölge komitesinin ise Rum polisine her türlü belgeyi vermeye ve soruşturmaya yardımcı olmaya hazır olduğunu duyurduğunu da vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.