1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TÜRK DEVLETLERİ ARASINDA KARDEŞLİK İLİŞKİSİ BULUNUR”
“TÜRK DEVLETLERİ ARASINDA KARDEŞLİK İLİŞKİSİ BULUNUR”

“TÜRK DEVLETLERİ ARASINDA KARDEŞLİK İLİŞKİSİ BULUNUR”

Başbakan İrsen Küçük, Başbakan Küçük, Türk devletleri arasında çıkar ilişkileri değil, kardeşlik-dostluk ilişkisi bulunduğunu söyledi.

A+A-

KÜÇÜK: “TÜRK DEVLETLERİ ARASINDA ÇIKAR İLİŞKİLERİ DEĞİL, KARDEŞLİK-DOSTLUK İLİŞKİSİ BULUNUR”

Başbakan İrsen Küçük, Başbakan Küçük, Türk devletleri arasında çıkar ilişkileri değil, kardeşlik-dostluk ilişkisi bulunduğunu söyledi.

Başbakan İrsen Küçük, KKTC’de temaslarda bulunan Dünya Ahıska Türkleri Birliği heyetini kabul etti. Görüşmede KKTC Ahıska Türkleri Derneği heyeti de hazır bulundu.

DOĞAN

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof.Dr.İlyas Doğan da konuşmasında heyet ve KKTC’deki temasları hakkında bilgi verdi. Doğan, dünyada 10 ülkeye yayılmış 500 bin civarında Ahıska Türkü bulunduğuna işaret ederek, Kıbrıslı Türklerle benzer sorunlar yaşayan Ahıska Türklerinin topraklarından koparıldıkları halde gittikleri her ülkede örgütlendiğini söyledi.

Doğan, “Kültürel varlığımızı devam ettirmek ve vatan toprağı Ahıska’ya dönmek için uluslararası alanda faaliyetlerde bulunuyoruz” dedi.

KKTC’de de 350 Ahiska Türkü bulunduğunu kaydeden Doğan, KKTC devletinin desteğini almak ve kendilerini hatırlatmayı amaçladıklarını söyledi.

İlyas Doğan, “Kıbrıs Türkü yok edilmek istendi ancak yerlerinden sökülüp, atılmak istenmedi. Ahıska’da bugün topraklarında kalmayı başaran sadece 32 aile kaldı. Ahıska Türklerinin büyük çoğunluğunun bulunduğu Azerbaycan’da ise 5 bin aile var” dedi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de konuşmasında, kendileri için “tek Türk” olduğunu ancak tarihsel süreçten geçen Ahıska Türklerinin pozisyonunu ve mücadelesini çok iyi anladıklarını belirtti.

Kıbrıs Türklerinin de başına benzer şeyler geldiğini ancak Anavatan Türkiye ile yakınlıkları ve bağların daha güçlü olmasından dolayı dağılmaların yaşanmadığını söyleyen Küçük, Türkiye ve Londra’ya bazı göçler yaşandığını ancak Kıbrıs Türkü’nün adada kaldığını, özünü koruduğunu ve KKTC’yi kurduğunu kaydetti.

Başbakan Küçük, varoluş mücadelesi veren Türk devletleri arasında çıkar ilişkileri değil, kardeş-dostluk ilişkisi bulunduğuna işaret ederek, KKTC’de yaşayan Ahıska Türklerinin, Türk olmalarının kendileri için yeterli olduğunu söyledi.

Yardım etmeyi görev bildikleri Ahıska Türklerinin Rusya’nın tüm baskılarına rağmen varlığını muhafaza etmeyi başarmış bir topluluk olduğunu kaydeden Küçük, “Kutlarım. Rusya’ya karşı ayakta durmak kolay değildi. Tebrik ederim” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.