1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK PLAKALI ARACA SALDIRDILAR
TÜRK PLAKALI ARACA SALDIRDILAR

TÜRK PLAKALI ARACA SALDIRDILAR

Türk plakalı araca saldırdılar

A+A-

Mağusa’da yaşayan Artun Korudağ ve Şöhret Ercen isimli iki genç, geçtiğimiz cumartesi akşamı 23.00 sıralarında İkibuçuk Mil sınır kapısından arabayla Güney Kıbrıs’a geçti. Gençler, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Artun Korudağ, başlarından geçenleri anlattı. Korudağ şunları söyledi: “Güneye geçtikten 15 dakika sonra yolu kaybederek Derinya bölgesinde bir köye girdik. Köyden çıkmak üzereyken, bir motosikletin üzerindeki üç kişi önümüzü kesti ve motordan inerek aracın kapsını açmaya çalıştı. Panik halinde arabayı geri sürmeye başladım. Her şey bir anda oldu, film gibi. Bu kez de yol kenarında bulunan iki kişi ellerinde hurma ağacının dallarıyla arabaya vurmaya başladı. Daha sonra ikisi de arabaya binip bizi takip etmeye başladı. Bizi yoldan çıkarıp kaza yaptırmaya çalıştılar. Nişanlımın onları kamerayla görüntülediğini fark edince peşimizi bıraktılar. Eğer dursak başımıza ne gelirdi bilmiyorum.”

“Bu yaşananlar ilk değil”

Şans eseri Derinya Rum Polis Karakolu’nu bulduklarını anlatan Artun Korudağ, kamera kayıtları ve görüntüleri polislere gösterdiklerini söyledi.
Rum polislerinin sınır kapısına kadar kendilerine eşlik ettiğini belirten Korudağ, amacının Rumları kötülemek olmadığını ancak, güneye geçen Türklerin dikkatli olmasını istedi.
Bu tür saldırılara birçok Kıbrıslı Türk’ün maruz kaldığını öne süren Korudağ, “Bu gibi olaylar olursa barışa olan güven zedelenir. Araba Türk plakalı olduğu için birçok kişinin de başına bu tür olaylar geldiğini duymuştum ve benim de başıma geldi” dedi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.