1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ SONDAJ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLİYOR
TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ SONDAJ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLİYOR

TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ SONDAJ ÇALIŞMALARINI YAKINDAN İZLİYOR

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş gemisi TCG Bafra korvetinin hareketlerini Lefkoşa’nın yakından izlediğini söyledi;

A+A-

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı Hristoforos Fokaides, ENI-KOGAS ortak girişiminin, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki 2,3 ve 9. bloklarda sondaj çalışmaları yapan platform gemisinin çalışmalarını takip eden Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş gemisi TCG Bafra korvetinin hareketlerini Lefkoşa’nın yakından izlediğini söyledi.

Bakan, Kıbrıs’ın Türk donanmasına bağlı savaş gemisinin bölgedeki varlığı hakkında dost ve müttefik ülkeleri bilgilendirdiğini, Kıbrıs’ın MEB’inde yapılan sondaj çalışmalarına devam edileceğini ve sorunsuz devam edilmesi amacıyla gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

DİSİ Başkanı Averof Neofitou ve partinin savunma komitesi üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulunan ve konuya değinen Bakan Fokaides, Lefkoşa’nın kendi planlarına devam ettiğini ve Türkiye’nin yaptığının “beklenen eylemler” olduğunu söyledi.

Ankara’nın davranışının bilinen bir davranış olduğunu da belirten Bakan, “şimdiye kadar çalışmalar normal olarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda Lefkoşa’nın gerekli protestoları yaptığını belirten Bakan, dost ülkelere konu hakkında bilgi verildiğini açıkladı.

Fokaides, Kıbrıs’ın kendi egemen haklarını kullanmaya devam edeceğini ve kendi MEB’indeki sondaj çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.