1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TURKCELL DATA CENTER”İN AÇILIŞI
“TURKCELL DATA CENTER”İN AÇILIŞI

“TURKCELL DATA CENTER”İN AÇILIŞI

Kuzey Kıbrıs Turkcell, “veri merkezi” olarak hizmet verecek “Turkcell Data Center”in açılışı;

A+A-

HAZIRLANIYOR"

BÜRÜNCÜK: “TURKCELL’İN BAŞARISI VERİYE, DATAYA, İNTERNETE YAPILAN YATIRIMLARIN SONUCUDUR”

CİVİL: “9 ÜLKEDE 72 MİLYON MÜŞTERİYE HİZMET VERİYORUZ”

KARAATMACA: “TURKCELL DATA CENTER VERİ DEPOLAMADA, GÜVENLİ VE KESİNTİSİZ SUNUCU BARINDIRMADA KURUMLARIMIZA YENİ BİR AÇILIM GETİRECEK”

Kuzey Kıbrıs Turkcell, “veri merkezi” olarak hizmet verecek “Turkcell Data Center”in açılışını yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den verilen bilgiye göre, Data Center’in açılışına Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, Özel Kalem Müdürü Bora Akkuş, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük,  Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell Stratejik Projeler Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Lale Saral Develioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Turkcell ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in üst düzey yöneticileri, çalışanları, iş ortakları ve davetliler katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, açılışta yaptığı konuşmada günümüzün en fazla değişen ve gelişen sektörlerinden birinin teknoloji olduğunu belirtti.

Akça, “Kuzey Kıbrıs Türk halkı bilişim hizmetlerini çok daha ileri düzeyde almaya hazırlanıyor. Özel sektör tarafından ortak bir veri tabanı oluşturulması çok önemli” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ise açılıştaki konuşmasında Turkcell’in son iki yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu olduğunu belirterek, “Bu başarı veriye, dataya, internete yapılan yatırımların sonucudur” dedi.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ise, 9 ülkede 72 milyon müşteriye hizmet veren Turkcell’in doğru vizyonla, büyük yatırımlarla ve takım oyunuyla 2012 ve 2013’te Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom Grubu olduğunu vurguladı.

Konmasında Kuzey Kıbrıs’ın dönüşüm içinde olduğuna dikkat çeken Ciliv, adaya barışın geleceğine ve parlak bir döneme girileceğine de inanç belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da halktan kazandırdıklarını yine halka dönüştürmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Turkcell Data Center veri depolamada, güvenli ve kesintisiz sunucu barındırmada kurumlarımıza yeni bir açılım getirecek” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.