1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE İLE KKTC SAĞLIKTA BİRLEŞİYOR!
TÜRKİYE İLE KKTC SAĞLIKTA BİRLEŞİYOR!

TÜRKİYE İLE KKTC SAĞLIKTA BİRLEŞİYOR!

TÜRKİYE İLE KKTC SAĞLIKTA BİRLEŞİYOR!

A+A-

 Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Ankara temasları çerçevesinde bugün Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzingoğlu ile görüştü.

Görüşmede iki ülkenin sağlık alanındaki işbirliği konuları ele alındı.

Gülle, görüşme sonrasında BRT’ye değerlendirme yaparak, Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve ekibiyle yararlı bir görüşme yaptıklarını belirtti.

Gülle, “Sayın Müezzinoğlu ile olan görüşmemizde sağlık alanındaki işbirliğinin iki ülke arasında ne kadar önemli olduğunu, sağlığın ne kadar stratejik bir alan olduğunu ve bu konuda her tür yöntem ve ilişki ile sağlığın daha yüksek standartlara çekilmesine yönelik çalışmaları birlikte sürdürme kararına vardık" dedi.

Ahmet Gülle, iki ülke Sağlık Bakanlıkları arasında imzalanan protokolün de yetersiz kaldığını belirtti.

Gülle şöyle konuştu:

“Yeni bir protokol oluşturuyoruz. Bu yeni protokolle hem sağlık alanında yeni işbirliği alanları, hem ülkemizde ihtisas veren Lefkoşa Dr. Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde daha başka branşlarda ihtisas verilmesinin önünü açmak, hem de mecburi hizmet uygulamalarında yeni açılımlara gidilmesine yönelik konuları konuştuk. Tabi ki burada ekiplerimiz bu çalışmalarını tamamlayacaklar ve sonrasında her iki bakanlık bunları hükümetlerine götürecek ve protokol hayata geçmiş olacak."

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları görüşmelere de değinen Gülle, Genel Sağlık Sigortası uygulamalarında hastanelerin yaptığı çalışmaların ve bu işin sürdürülmesinde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının rollerinin nasıl bir işbirliği yapılarak ileriye götürülmesi konularının ele alındığını belirtti.

Gülle bu konuda da tam bir işbirliği sözü aldıklarını ifade etti.

Tıbbi cihazlar, bunların donanımı ve tedarikinin desteklenmesine yönelik önemli açılımlar yaptıklarını da kaydeden Gülle, bu konunun da önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

Bakan Gülle, hedeflerinin Ağustos ayı içerisinde Onkoloji Hastanesinin temelini Türkiye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte atmak olduğunu, bu konuda da davet gerçekleştirdiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.