1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’DEN KKTC’YE SU PROJESİ
TÜRKİYE’DEN KKTC’YE SU PROJESİ

TÜRKİYE’DEN KKTC’YE SU PROJESİ

Gizli bir belgenin olduğu iddia edildi...

A+A-

 Rum basını, Türkiye’den deniz altı borularıyla KKTC’ye su taşınmasını öngören projeye ilişkin ayrıntılara ve Kıbrıs Türk tarafının müzakere grubunda yer alan Serden Hoca’ya ait olduğu iddia edilen gizli bir belgeye yer verdi.

Fileleftheros gazetesi: “Yüzyılın İşi Son Dönemecinde – BM’yle De Görüştüler” başlıkları altında verdiği haberinde, Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesi amacıyla başlatılan boru döşeme ve baraj yapımı projesinin son aşamasına girdiğini yazdı.

Gazete, konuya ilişkin yapılmış bazı araştırmalara yer verdiği haberinde, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun danışmanı Serden Hoca’ya ait gizli belgede, projenin BM’de de gündeme geldiğinin görüldüğünü” iddia etti.

Habere göre söz konusu belgede, “BM’nin 2011 yılında bu konuyu görüştüğü ve konuyu mülkiyet başlığıyla ilişkilendirdiği” belirtilirken BM Uzmanlarından biri olan Frederick Brusberg’in ise Kıbrıslı Türk yetkililere, “böyle bir plan için Dünya Bankası’ndan kredi sağlayabileceğini, böylece önerinin Kıbrıs Rum tarafınca reddinin imkansız hale geleceğini söylediği” yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.