1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’YE GİTTİ, 24 SAAT DOLMADAN ÖLDÜ
TÜRKİYE’YE GİTTİ, 24 SAAT DOLMADAN ÖLDÜ

TÜRKİYE’YE GİTTİ, 24 SAAT DOLMADAN ÖLDÜ

Türkiye’ye gitti, 24 saat dolmadan öldü

A+A-

Acilen karaciğer nakli olması gerektiği belirtilen Hüseyin Kolcu için aile, kendi imkanlarıyla 48 bin TL ödeyerek ambulans uçakla Kolcu’yu İstanbul’da bir sağlık kuruluşuna kaldırdı. Ancak oradaki doktorlar aileye, Kolcu’nun karaciğer, böbrek gibi birçok organının iflas ettiğini, tedavi için çok geç kalındığı, yapılacak hiçbir şey olmadığını söyledi. Aile, yanlış sonuçlar veren tahlillerin insan yaşamına mal olduğunu belirtti.

Güren TİLKİ

Güzelyurt sakini 59 yaşındaki Hüseyin Kolcu’nun ölümü bölgede şok etkisi yarattı…

İki yıl önce kalp pili takılan Kolcu’nun Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaptırdığı tahlillerde ve rutin kontrollerinde herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadığı ancak geçtiğimiz günlerde aniden rahatsızlanarak yoğun bakıma kaldırıldığında acilen karaciğer nakline ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Aile, kendi imkanlarıyla 48 bin TL ödeyerek ambulans uçakla Kolcu’yu İstanbul’da bir sağlık kuruluşuna kaldırdı. Ancak oradaki doktorlar aileye, Kolcu’nun karaciğer, böbrek gibi birçok organının iflas ettiğini, tedavi için çok geç kalındığı, yapılacak hiçbir şey olmadığını söyledi. Kolcu, Türkiye’ye gidişi 24 saat dolmadan hayatını kaybetti.

Aile, devletin insanlara sahip çıkmasını isteyerek yanlış sonuçlar veren tahlillerin insan yaşamına mal olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana da, Hüseyin Kolcu’nun ölümüyle ve ailenin iddialarıyla ilgili gerekli araştırmanın yapılacağını belirterek bugün açıklama yapacaklarını söyledi.

Cenazesi bugün

Üç çocuk ve dört torun sahibi Hüseyin Kolcu’nun beklenmedik ölümü, ailesinde ve bölgede büyük üzüntü yarattı.

Hüseyin Kolcu, bugün Güzelyurt Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Yuvacık Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kontrol için hastaneye gitti, yoğun bakıma alındı

Hüseyin Kolcu’nun oğlu Hasan Kolcu, 10 Haziran’da yapılacak düğünü için uğraştıklarını, babasının beklenmedik ölümüyle büyük şok yaşadıklarını söyledi.

Hüseyin Kolcu’nun damadı Niyazi Özekmekçi de, kayınpederine iki yıl önce kalp pili takıldığını ve doktorların sağlık kontrollerinde her şeyin düzgün gittiğini söylediğini belirtti.

Bir ay önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaptıkları tahlil sonuçlarında da her şeyin normal göründüğünü, tahlil sonuçlarının çok iyi çıktığını ifade eden Özekmekçi, Hüseyin Kolcu’nun iki hafta önce yemek yerken burnunun patladığını, yüzünün solgun ve şiş göründüğünü belirtti.

Özekmekçi, kayınpederinin bu durum karşısında ve rutin kontrollerini yaptırmak için iki-üç gün önce Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kendi arabasını sürerek gittiğini belirtti.

Doktorların kendisine bir akşam hastanede kalacağını söylediğini ifade eden Özekmekçi, ailenin telefonla aranarak kayınpederinin yoğun bakıma kaldırıldığı bilgisinin verildiğini söyledi.

Özekmekçi, yoğun bakıma kaldırıldıktan iki saat sonra aileye Kolcu’nun acilen karaciğer nakli için İstanbul’a kaldırılması gerektiğinin söylendiğini ifade ederek kendi imkanlarıyla 48 bin TL ödeyerek, ambulans uçakla kayınpederinin İstanbul’a kaldırdıklarını belirtti.

Özekmekçi “İstanbul’da doktorlar bize, tedavi için artık yapılacak bir şey kalmadığını, birçok organın iflas ettiğini, ameliyatı kaldıramayacağını söyledi. Gece yarısı hastamızı kaybettik” dedi.

Devletin insanımıza sahip çıkmasını isteyen Özekmekçi “Önlemler alsınlar. Burada yapılan tahlillerde karaciğerin enzimlerinde hiçbir sorun görülmedi. Bu gözden kaçırılmış olmamalı. Birçok kişi yanlış tahlil sonuçlarından dolayı hastalarını kaybediyor. Başka aileler üzülmesin. Bize bu süreçte yardımcı olan Hüseyin Amcaoğlu’na, Personel Dairesi’nden Neslihan Hanım’a ve Sağlık Bakanlığı’ndan Ümit Özkıran’a teşekkür ederiz” dedi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.