1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TÜRKİYE’YE İADE EDİLECEK!
TÜRKİYE’YE İADE EDİLECEK!

TÜRKİYE’YE İADE EDİLECEK!

Türkiye’de işlediği fuhşa teşvik ve insan kaçakçılığı suçundan dolayı aranan şahıs ilan edilen Mehmet Kösehan isimli kişi önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek

A+A-

Abbas ELMAS

Türkiye’de işlediği fuhşa teşvik ve insan kaçakçılığı suçundan dolayı aranan şahıs ilan edilen Mehmet Kösehan isimli kişi önceki gün Lefkoşa’da tespit edilerek polis tarafından gözaltına alındı. Kösehan TC’ye iade işlemlerinin tamamlanması için 3 gün süreyle cezaevine gönderildi.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili ,Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamlarından aldıkları bir yazıda zanlı Mehmet Kösehan’ın fuhşa teşvik ve insan ticareti suçlarından dolayı Denizli Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve zanlının aranmakta olduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi. Selvili, zanlının dün sabah saatlerinde tespit edilerek gözaltına alındığını vurguladı. Selvili, zanlının Türkiye’ye iade işlemlerinin tamamlanması için 30 günlük süreye ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Mahkemede söz alan zanlı , “İnsan gibi yaşamak için ailem ile buraya geldim. Türkiye’de adil yargılanmadım ve hapse mahkûm edildim. Hatta cezaevindeyken başka suçlardan mahkum oldum. İki yıldır buradayım kimseye zararım dokunmadı” dedi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise zanlının TC’ye iade işlemlerinin tamamlanabilmesi maksadı ile 30 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.