1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘TUTUCU’ TUTUKLU YARGILANACAK
‘TUTUCU’ TUTUKLU YARGILANACAK

‘TUTUCU’ TUTUKLU YARGILANACAK

‘Tutucu’ tutuklu yargılanacak

A+A-

Polisi görünce kaçmaya başlayan ve yakalandığında tasarrufunda uyuşturucu bulunan Alper Baran ve arkadaşı Umut Şahin cezaevine gönderildi

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz günlerde yaşanan kovalamacanın ardından yakalanan ve tasarruflarında uyuşturucu bulunan Alper Baran Tutucu ve Umut Şahin teminata başlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlılarla birlikte aynı araçta bulunduğu için ilk etap da tutuklanan ancak olayla bağlantısı olmadığı anlaşılan C.C ise serbest bırakıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis, zanlıların Lefkoşa’da 16 Eylül 2016 tarihinde saat 18.00 sıralarında İstiklal Sokak üzerinde kontrol yapan polisi görünce yönetimlerindeki araçla kaçmaya başladığını söyledi.

Polis, olayın ardından polis tarafından tespit edilerek makul güç kullanılarak tutuklanan zanlılardan Alper Baran Tutucu’nun giymekte olduğu şortun cebinde 4 ayrı paket olarak satışa hazır vaziyette 2 gram 244 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.


Soruşturma kapsamında zanlı Alper Baran Tutucu’nun gönüllü ifade verdiğini belirten Polis, konu maddeyi kimliği tespit edilemeyen bir şahıstan 5 paket olarak 40 Euro karşılığında aldığı itirafında bulunduğunu aktardı.

Tutucu daha öncede aynı suçu işledi
Polis, mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlı Alper Baran Tutucu’nun benzer suçlardan sabıkası olduğunu 2011 – 2012 ve 2014 yıllarında iki kez 6 ay, bir kez 7 ay ve bir kez de 1 yıl süre ile hapis yattığını belirtti. Polis zanlı Umut Şahin’in ise ülkemize 15 gün önce geldiğini ve turist statüsünde bulunduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.
Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların sabıka durumlarına ve statülerine göre tutuklu yargılanmalarının uygun olacağını bu nedenle de 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak beklemelerine emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.