1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK…
TUTUKSUZ YARGILANACAK…

TUTUKSUZ YARGILANACAK…

13 adet sahte 100 TL’lik banknot tasarruf edip tedavüle süren Emrah Yıldız, 3 gün süren tutukluluğunun ardından mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Aracıyla gezdirdiği “Mustafa” isimli şahıstan bu hizmetine karşılık aldığı 13 adet 100 TL’lik sahte banknotu tasarruf edip bir kumarhanede ve petrol istasyonunda tedavüle sürerek karşılığında nakit para ve yakıt temin eden Emrah Yıldız, 3 gün süren tutukluluğunun ardından dün teminata bağlandı.

Zanlı mahkemenin emrettiği teminat şartlarını yerine getirerek yargılanacağı güne kadar serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Muharrem Yamuk’u tanık olarak dinletti.

Zanlının 2013 yılı Temmuz ayında tanımadığı Türkiye vatandaşı ‘Mustafa’ isimli bir şahıstan 3 gün içerisinde toplam 13 adet 100 TL’lik banknot aldığını anlatan polis memuru, zanlının bu sahte paralardan 12 Eylül 2013 ve 15 Eylül 2013 tarihlerinde 2 adet sahte 100 TL’lik banknotu Tatlı Petrol isimli işyerine vererek petrol ve para üstü aldığını açıkladı.

Tahkikat memuru zanlının 12 Eylül 2013 tarihinde Cyprus Gardens’ta poker oynamasının ardından 9 adet banknotu kumarhaneye verdiğini ancak kumarhanenin bunu fak etmesi sonucu sahte paraları iade ettiğini zanlının da bu paraları yaktığını kaydetti.

Zanlının 20 Eylül 2013 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Muharrem Yamuk, 21 Eylül 2013 tarihinde mahkemeye çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk emri alındığını hatırlattı.

Bulunamayan 2 adet sahte 100 TL’lik banknotun ve zanlının gönüllü ifadesinde belirttiği “Mustafa” isimli şahsın arandığını söyleyen Yamuk, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini kaydetti.

Tanık polis mahkemeden zanlının uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Ayşen Toroslu, zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.