1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK!
TUTUKSUZ YARGILANACAK!

TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Ölümlü kazaya sebep olmuştu...

A+A-

Tutuksuz yargılanacak

Girne’de geçtiğimiz Perşembe akşamı yolu karşıdan karşıya geçen Lon Constantine Ressu’ya çarparak ölümüne sebep verdiği gerekçesi ile tutuklanan MJ991 plakalı araç sürücüsü Kaan Kaşoğlu, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Kaşoğlu, teminat şartlarına bağlanarak tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

Abbas ELMAS

Girne’de yolu karşıdan karşıya geçen Lon Constantine Ressu'e (E-64) aracıyla çarparak ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklanan 24 yaşındaki Kaan Kaşoğlu hakkındaki polis soruşturması tamamlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şube’de görevli polis çavuşu Ahmet Yurt, zanlı Kaan Kaşoğlu’nun 30 Ekim tarihinde Girne’de meydana gelen “Dikkatsizlik ve ihmalkârlık sonucu ölüme sebebiyet verme” suçuyla methaldar olduğunu söyledi.

Polis çavuşu Yurt, 30 Ekim tarihinde, saat 20.30 sırlarında, Girne-Güzelyurt Anayolu 6-7 km’leri arasında, Kaan Kaşoğlu (E-24), yönetimindeki MJ 991 plakalı salon araç ile Girne istikametine doğru dikkatsizce seyrettiği sırada, yaya olarak yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Lon Constantine Ressu'e (E-64) aracının ön kısmı ile çarptığını anlattı.

Kaza sonucu ağır yaralanan Lon Constantine RESSU, kaldırıldığı Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde yapılan tedavisine müteakip Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiğini kaydeden Yurt,  Ressu’nun almış olduğu yaralara dayanamayarak Cuma günü saat 00:10’da yaşamını yitirdiğini aktardı.

Ahmet Yurt, yapılan soruşturmada, kazanın gerçekleştiği yolda gece lambalarının çalışmadığını, hayatını kaybeden Lon Constantine Ressu’nun ise koyu lacivert kıyafet giydiği ve zanlı Kaşoğlu’nun dikkatsizce ve süratli araç kullandığının belirlendiğini söyledi.

Zanlı Kaan Kaşoğlu’nun zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, zanlının TC-KKTC vatandaşı olduğunu ve toptancılık işiyle uğraştığını belirten polis çavuşu Yurt, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Ahmet Yurt ayrıca zanlının ehliyetine mahkeme tarafından el konulmasını talep etti.

Kaan Kaşoğlu’nun savunma avukatı, zanlı hakkında talep edilen teminat şartlarına itiraz etmezken, zanlının ehliyetine el konulmasına itiraz etti. Zanlının babasının işi olan toptancılık işi yaptığını ve babası şeker hastası olduğu için dağıtım işlerini müvekkilinin yaptığını anlatarak, ehliyetine el konulması halinde müvekkiline ve ailesine ekonomik açıdan darbe vurulacağını belirtti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatının itirazını değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum