1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAK
TUTUKSUZ YARGILANACAK

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Gümrüğe beyan etmeden 11 adet cep telefonunu KKTC’ye ithal eden ve sahtekarlıkla 5 bin TL para temin eden Günsel Çobanoğlu teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Türkiye’den KKTC’ye getirdiği 11 adet cep telefonunu gümrüğe beyan etmeyen ve daha sonrada, sahtekarlıkla 5 bin TL temin eden Günsel Çobanoğlu, teminatla serbest bırakıldı.

Zanlı Günsel Çobanoğlu’nun gümrükten kaçırdığı 11 adet cep telefonu için kesilen para cezasını azaltabileceği hususunda, Lefkoşa’da ikamet eden Bekir Bozoğlu isimli kişiye kendini Gümrük Dairesi Müdürü’nün yeğeni olarak tanıtıp 5 bin TL para temin ettiği tespit edilmişti.

“Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan Günsel Çobanoğlu, iki günlük tutukluluğunun ardından dün Yargıç Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına savcı Damla Güçlü, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Mehmet Sevinç’i dinletti. 

Mehmet Sevinç, meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını ve ileride davalarında hazır bulunması maksadı ile zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit, Günsel Çobanoğlu’nun yurtdışına çıkışını yasaklayarak bu maksatla kimlik ve pasaportunun polise teslim edilmesine ve KKTC yurttaşı bir kişinin 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.