1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Değirmenlik bölgesinde Adnan Aksoy’a ait arazi içinden 16 adet zeytin ağacını izinsiz söktükleri gerekçesi ile polis tarafından tutuklanan

A+A-

Değirmenlik bölgesinde Adnan Aksoy’a ait arazi içinden 16 adet zeytin ağacını izinsiz söktükleri gerekçesi ile polis tarafından tutuklanan Ali Aksoy ve Eybil Eyri, teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldılar.

Abbas ELMAS

Değirmenlik’te geçtiğimiz hafta 16 kök zeytin ağacını yetkili makamdan izinsiz sökmek ve kasti hasara uğratmak suçlaması ile polis tarafından tutuklanan Ali Aksoy ve Eybil Eğri isimli kişiler dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Değirmenlik Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Hüseyin Özerenler, zanlıların 21 Kasım tarihinde meydana gelen “Kasti hasar ve izinsiz zeytin ağacı sökme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlıların söz konusu tarihte Adnan Aksoy’a ait arazi içinden toplam 16 adet zeytin ağacını söktüklerini aktaran Özerenler, zanlıların zeytin kökleri ve sökmekte kullandıkları kepçe ile birlikte tespit edilerek gözaltına alındıklarını kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğuna değinen polis, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise zanlıların yargılanacakları güne kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasını ve tüm seyahat belgelerini polise teslim etmelerini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.