1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR
TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Öz-Vip Lounge isimli işyerini kundakladıkları öne sürülen Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hüseyin Acar teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 26 Şubat 2016 tarihinde “Öz-Vip Lounge” isimli işyerini kundakladıkları iddiası ile tutuklanan Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hüseyin Acar, 11 günlük tutukluluğun ardından dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Polisin yaptığı soruşturma sonucu mesele ile bağlantısı olmadığı anlaşılan Yaşar Ocak mahkeme huzuruna çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlıların 26 Şubat 2016 tarihinde, Gazimağusa’da henüz faaliyete geçmemiş olan İlker Özisfendiyar’a ait “Öz-Vip Lounge” isimli işyerinin kapısını zorlayarak içeri girdiklerini ve yanıcı madde dökmek sureti ile konu işyerini kundakladıklarını anımsattı.

660 bin TL’lik kefalet
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların soruşturmaya müdahale edemeyecek pozisyonda olduğunu belirten Karagil, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Banu Soyer, meselenin ciddiyetini de göz önünde bulundurarak zanlıların 20’şer bin TL nakdi kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı muteber 2’şer kefilin lehlerine 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta  bulunmaları şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.