1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TUVALETLERİNİ BAHÇELERE YAPTILAR
TUVALETLERİNİ BAHÇELERE YAPTILAR

TUVALETLERİNİ BAHÇELERE YAPTILAR

Dereboyu’nda hafta sonu düzenlenen şenliğe katılım esnafın yüzünü güldürdü ancak bölgede yaşayanlar ilginç bir iddia ortaya attı:

A+A-

Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesinde hafta sonu düzenlenen şenlikte eğlenen bazı kişilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için kuytu köşeleri tercih ettiği, hatta bazı evlerin bahçelerine dahi girildiği iddia edildi.

Düzenlenen alışveriş şenliklerinde bölgeye gelen yüzlerce kişinin tuvalet ihtiyaçlarını nasıl gidereceği konusunun düşünülmediğini kaydeden vatandaşlar, ev ve işyerlerinin bahçelerine giren bazı kişilerin kuytu köşelerde ihtiyaçlarını gidermek zorunda kaldığını öne sürdü.

Belediyenin bu tür organizasyonlarda bölgeye gelecek kişilerin tuvalet ve daha başka ihtiyaçları için tedbir alması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, tüm gelişmiş ülkelerdeki gibi seyyar tuvaletlerin kullanılmasını istedi.

“Haklı bir talep”

Kıbrıs Gazetesi’ne konuyla ilgili bilgi veren Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi Amiri Levent Özverel, vatandaşların haklı talebini Belediye Meclisi’ne götüreceğini kaydetti.

Seyyar tuvalet uygulamasının uygun bir çözüm olabileceğini belirten Özverel, yapılacak çalışmalardan sonra bu tuvaletlerin kullanımına geçilebileceğini söyledi.

Lefkoşa İnönü Meydanı’nda bulunan tuvaletlerin temizlik ve ilaçlama işlemlerinin tamamlanarak mühürlendiğini dile getiren Levent Özverel, söz konusu tuvaletlerin yeniden kullanıma sokulabilmesi için büyük miktarda maddi kaynağa ihtiyaç olduğundan dolayı geçici bir çözüm olarak kapatıldığını ifade etti.

Metehan bölgesinde bulunan tuvaletlerin de bir süreden beridir devam eden tamiratının bitmek üzere olduğunu vurgulayan Özverel, bazı eksiklikleri olmasına rağmen tuvaletlerin kullanılır durumda olduğunu ve kısa bir süre sonra çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

 

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.