1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP PARTİ MECLİSİ OYLARI GELECEK HAFTA SAYILACAK
UBP PARTİ MECLİSİ OYLARI GELECEK HAFTA SAYILACAK

UBP PARTİ MECLİSİ OYLARI GELECEK HAFTA SAYILACAK

UBP Parti Meclisi oyları gelecek hafta sayılacak

A+A-

Dün gerçekleştirilen UBP Kurultayı sonuçlarına göre Hüseyin Özgürgün ve Ersin Tatar ikinci tura kalırken, İlker Edip Başkanlığı'ndaki Kurultay divanı, Parti Meclisi oylarının sayımını gelecek haftaya bıraktıklarını açıkladı.

UBP Kurultay Divan Başkanlığı aldığı karar ile, Parti Meclisi oylarının sayımını hafta sonu gerçekleşecek Genel Başkanlık yarışının sonrasına bıraktı.

Ulusal Birlik Partisi'nin bazı üyeleri karara tepki göstererek, 'olay tamamen Hüseyin Özgürgün'e seçim kazandırmak için planlanmıştır. Özgürgün kaybeden parti meclisi üyelerinin tepkisini almamak için böyle divan başkanlığına böyle bir karar aldırmıştır' dedi.

Dün yapılan UBP kurultayında Hüseyin Özgürgün ile ikinci tura kalan UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar PM seçim sonuçları sayımının yapılmamasına tepki gösterdi.

Tatar, bunun kabul edilemez olduğunu söyleyerek "Özgürgün niçin korkuyor" dedi!

Tatar, PM seçimlerinin optik okuyucuda okunması için üyelere kurşun kalemle oy kullandırıldığını ama bu karardan vazgeçilerek sayımın genel başkanlık seçiminden sonraya bırakılarak UBP'de bir ilkin yaşatılmaya çalışıldığını söyledi. 

Sabahın erken saaterinden itibaren PM'ye üye olan arkadaşlarının bu kararü büyük tepki gösterdiğini de kaydeden Tatar, 'Özgürgün ve taraftarları kaybeden PM üyelerinin tepkisini almamak için böyle bir karar üretmişlerdir, PM sayımları hemen bugün bitirilip kamuoyuna açıklanmalıdır" şeklinde konuşurken sayımın optik okuyucuyla bir saat içinde bitirilebileceğini ifade etti.

Tatar, Özgürgün ve ekibinin PM seçimleri için parti merkezinde liste yaptığını ve bu listenin deşifre olduğunu, önü kesilmek istenen PM adaylarının tepkisini almamak için böyle demokratik bir karar üretildiğini de sözlerine ekledi.
 
Ersin Tatar, kurultay sonuçlarını da değerlendirdi ve kendisine oy veren ya da vermeyen üyelere, ekip arkadaşlarına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.