1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP, YILIN İLK MYK VE PM TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ
UBP, YILIN İLK MYK VE PM TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

UBP, YILIN İLK MYK VE PM TOPLANTILARINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na, “üstlendiği görevin gereğini yapmaya, CTP’nin değil, ülkenin Başbakanı gibi davranma” çağrısı yaptı.

A+A-

GENEL BAŞKAN ÖZGÜRGÜN, YORGANCIOĞLU’NA "CTP’NİN DEĞİL, ÜLKENİN BAŞBAKANI GİBİ DAVRAN" ÇAĞRISI YAPTI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na, “üstlendiği görevin gereğini yapmaya, CTP’nin değil, ülkenin Başbakanı gibi davranma” çağrısı yaptı.

UBP’nin 2014 yılı ilk MYK ve PM toplantıları Sarayönü’ndeki Genel Merkez’de gerçekleştirildi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, yeni parti tüzüğü ile yerel seçimlerin ele alındığı ve yaklaşık 4 saat süren  MYK ve PM toplantılarında  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün “2013 yılı değerlendirme, 2014 yılına bakış” konulu  konuşma yaptı.

Özgürgün, medyada UBP’yi hedef alan saldırılar bulunduğunu iddia ederek, “Ulusal Birlik Partisi büyük bir kayadır. Rüzgarların şiddeti ne olursa olsun, sadece üzerimizdeki tozu temizler” ifadelerini kullandı.

Özgürgün,  UBP’nin güçlenmesini hazmedemeyenlerin veya CTP’yi iktidarda tutma görevi üstlenen  yanlı medya mensuplarının UBP’yi yıpratma  ve karalama kampanyalarının halk nezdinde prim toplamayacağını ifade etti.

KIBRIS KONUSU

Özgürgün, Kıbrıs konusuna da yer verdiği konuşmasında, UBP’nin kapsamlı çözüm müzakerelerinde Türkiye ile yakın istişare içinde olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs Türk halkının eşit egemenliğini, garantilerin devamını içeren federal bir anlaşmaya varılması gayretlerine, samimi yaklaşımına destek belirttiklerini yineledi.

Özgürgün; Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu “Güney Kıbrıs yerine KKTC’nin müzakereler konusunda yetkilendirilmiş Cumhurbaşkanı’yla uyum sağlamaya” çağırdı.

Özgürgün, “Sayın Yorgancıoğlu koalisyon hükümetinin başkanı olduğunu unutarak, ortağını yok sayarak, sadece CTP’nin Genel Başkanı olarak hareket edemez. Kıbrıs konusu gibi önemli bir konuda, Güney Kıbrıs’ın parti liderleriyle ortak açıklamalarında Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu’nu suçlayamaz” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na eleştirilerini sürdüren Özgürgün, KKTC’nin ekonomisinin dünden çok daha kötüye gidişinin başlıca nedeninin  Yorgancıoğlu hükümeti olduğunu savunarak, “ Çözüm olmadan KKTC ekonomisi kurtulmaz diyorsanız o koltukta niye oturuyorsunuz” dedi.

GEÇİCİLER
 
Özgürgün, geçiciler konusuna da ise “atanmalarının gayri yasal olmadığının bilinmesine karşın, yüzlerce kişinin ekmeği ile oynamayı marifet bilen hükümetin CTP kanadının ülkede iç barışı bozmaya, zedelemeye çalıştığını, ancak UBP olarak buna asla müsaade etmeyeceklerini” ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.