1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP’DE HAREKETLİ GÜN
UBP’DE HAREKETLİ GÜN

UBP’DE HAREKETLİ GÜN

Kurultay sancısını hala üzerinden atamayan UBP’de yetkili organlar dün peş peşe toplandı; erken seçim ve genel sekreterlik seçimi dahil pek çok konu tartışıldı

A+A-

Başbakan İrsen Küçük, meclis çalışmalarının daha aktif hale gelmesi için yaz tatilinin 1ayla sınırlandırılmasını önereceklerini açıkladı.100’ün üzerinde yasa bekliyor

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, erken seçimin söz konusu olmadığını; gündeminde 100’ün üzerinde yasa tasarısı bulunan Cumhuriyet Meclisi’nin daha aktif hale gelmesi konusunda partili milletvekilleri ve UBP Parti Meclisi’yle mutabakata varıldığını söyledi.

Küçük, Parti Meclisi’nin, Cumhuriyet Meclisi’nin yaz tatilinin 1ayla sınırlandırılması yönünde öneri yaptığını, bunu mecliste bulunan partilerle görüşüp konsensüs sağlamaya çalışacaklarını belirtti.
Başbakan İrsen Küçük, geleneksel Türk Günü Yürüyüşü’ne katılmak üzere Pazar günü ABD’ye gideceğini de açıkladı.

UBP Parti Meclisi toplantısının ardından basına açıklama yapan ve soruları yanıtlayan Genel Başkan ve Başbakan İrsen Küçük, dün partinin yetkili organlarının peş peşe toplantılarında çeşitli konuları ele aldıklarını belirtti.

Küçük, önce milletvekilleriyle parti merkezinde, ardından başbakanlıkta benzer toplantıyla bir araya geldiklerini, saat 11.00’de Genel Yönetim Kurulu ve ardından da parti meclisinin toplandığını kaydetti.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, genel sekreter konusu yanında genel konuları görüştüklerini belirterek, bir süre önce Fuat Namsoy’un genel sekreterlikten ayrıldığını hatırlattı ve hizmetleri için teşekkür etti. Başbakan Küçük, Lapta Belediye Başkanı olan Fuat Namsoy’a, başarılı icraatlarının devamını diledi.

Meclis çalışmaları daha aktif hale getirilecek.   Parti Meclisi toplantısında genel konularda görüşler ifade edildiğini; Cumhuriyet Meclisi çalışmalarının daha aktif konuma gelmesi için hem sabahki toplantıda, hem de parti meclisi toplantısında mutabakatları olduğunu açıklayan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, özetle şöyle devam etti:   “Özellikle meclis çalışmalarında daha aktif bir döneme girilmesi; mecliste bekleyen yasaların ve bilhassa toplumun ihtiyacı olan acil yasaların çıkarılması konusunda görüşler ortaya konulmuştur ve bu arada meclisin kısaltılmış yaz tatili yapması görüşü ortaya konulmuştur. Biliyorsunuz meclisimiz 3 ay yaz tatili yapmaktadır ancak parti meclisimizin bize önerisi, bu yaz meclis tatilini bir ayla sınırlandırmamızdır. Tabi ki bu konu parlamentodaki diğer siyasi partilerle de görüşülüp karara bağlanacak bir konudur. Görüşüp bir konsensüs sağlama yoluna gideceğiz.”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Küçük, mecliste halen bekleyen 100’ün üzerinde yasa tasarısı bulunduğunu ve toplumun acil ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olduklarını ifade etti.

Küçük, ABD’ye gidiyor.Başbakan İrsen Küçük, önümüzdeki Pazar günü, bir haftalık ziyaret için ABD’ye gideceğini de açıkladı.Washington ve New York’ta temaslar yapacağını belirten Küçük, bu konuda da sabahleyin milletvekillerine, ardından genel yönetim kurulu ve parti meclisine bilgi verdiğini söyledi.

Başbakan Küçük, 19 Mayıs’ta New York’ta düzenlenecek geleneksel Türk Yürüyüşü’ne katılacağını; Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 16 Mayıs’ta ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini; ardından New York’a gideceğini ve Türk Yürüyüşü’ne katılacağını anlattı.

Genel sekreterlik için isim telaffuz edilmedi.Parti yetkili organlarında dünkü toplantıların yararlı olduğunu ifade eden İrsen Küçük, bir soru üzerine genel sekreter konusunun açık olduğunu belirtti. Tüzük gereği parti meclisi üyeleri arasından tek aday varsa seçimsiz, birden çok aday varsa seçimle genel sekreter belirlendiğini kaydeden İrsen Küçük, şu ana dek genel sekreterlik için herhangi bir isim telaffuz edilmediğini, herhangi bir isim üzerinde durulmadığını söyledi.

Erken seçimle ilgili soruya karşılık da Küçük, “Seçim tarihi bellidir, Nisan 2014’tür. Zaten seçim yılına girmiş bulunuyoruz. Bugün karar verilse, 11 ay sonra seçim, 9 ay sonra da seçim yasakları başlar. Demek ki artık seçim yılına girildi. Bunun erken seçimi diye bir şey kalmamıştır ortada... Erken seçim söz konusu değil...” dedi.


Öte yandan UBP Parti Meclisi’nin cuma günü genel sekreteri belirleme gündemiyle toplanacağı öğrenildi.Kaşif, konsensus bekliyor… UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif de Başbakan Küçük’ün “erken seçim yok” açıklamasına destek vererek, “Ülkede ekonomik sıkıntılar var. Erken seçim ile bu sıkıntılar daha da artar” dedi. Kaşif, siyasi kulislerde konuşulan UBP Genel Sekreterliği’yle ilgili talepleri olduğuna yönelik iddialarla ilgili olarak da kendilerinin herhangi bir isim önermediklerini söyledi. Ancak Kaşif, Başbakan Küçük’ün ABD ziyareti öncesinde genel sekreterlik konusunun çözülmesi gerektiğini ifade ederek, yarına kadar bu makamla ilgili bir isim üzerinde konsensüs sağlanması beklentisinde olduklarına dikkat çekti. Ahmet Kaşif, “Nasıl ki daha önceki seçimde bir isim üzerinde konsensüs sağlandı, yine olabilir. Ama iki veya üç adaylı da olabilir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.