1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP’DE KRİTİK GÜN
UBP’DE KRİTİK GÜN

UBP’DE KRİTİK GÜN

Başbakan Küçük’ün parti içi muhalefete yaptığı sert uyarının ardından bugün “Meclis grubu”, “Merkez genel yönetim kurulu” ve “Parti meclisi” toplantı yapacak

A+A-

Başbakan İrsen Küçük’ün önceki gün parti içi muhalefete yaptığı sert uyarının ardından bugün Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) “Meclis grubu”, “Merkez genel yönetim kurulu” ve “Parti meclisi” toplantı yapacak.

KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, Gazimağusa İlçe Başkanı Afet Özcafer ve Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, sorunları parti içinde çözmeyi tercih ettiklerini söyledi. Üç milletvekili de Başbakan Küçük’ün suçlamalarını üzerlerine almadıklarını vurguladı.Kaşif: Suçlamaları üzerimize almadık.


Başbakan Küçük’ün sert açıklaması ile ilgili KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, suçlamaları üzerine almadığını söyledi.
Kaşif, “Parti içinde olan parti içinde kalır” diyerek, parti tüzüğü ve yasalara bağlı kalarak siyasal yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

Sorunları parti içinde tartışmayı tercih ettiklerini ifade eden Kaşif, UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün, “Bugünkü süreci körükleyenlere gerekli cevap en erken zamanda tüzük çerçevesinde verilecektir” açıklamasını üstüne almadığını söyledi.Küçük’ün, Ahmet Kaşif ve destekçilerini hedef alan ‘uyarı’ niteliğindeki açıklaması sonrasında bugün saat 09.30’da meclis grup toplantısı, saat 11.00’de merkez genel yönetim kurulu ve öğlen saat 12.00’de parti meclisi toplantı gerçekleştirecek.Toplantılarda özellikle parti içerisinde sorunların masaya yatırılması bekleniyor.

Töre: Bizi kimse ötekileştiremez.UBP milletvekili Zorlu Töre, “Partimizin birliği için uğraşıyoruz” diyerek, genel seçime giderken partinin toparlanmasını istediklerini belirtti.
Partide bölücülük yapmak veya bölme gibi düşünceleri olmadığını ifade eden Töre, “Bizi kimse ötekileştiremez. Hepimiz UBP’liyiz” dedi.UBP Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Afet Özcafer de bugün parti meclisinin toplanacağını söylemekle yetindi.

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.