1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UBP’NİN CTP İLE KOALİSYONU
UBP’NİN CTP İLE KOALİSYONU

UBP’NİN CTP İLE KOALİSYONU

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Nazım Çavuşoğlu, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile koalisyon yapılabileceğini, arada düşmanlık değil rekabet olduğunu söyledi.

A+A-

ÇAVUŞOĞLU: “ARADA DÜŞMANLIK DEĞİL REKABET VAR”

“İRSEN KÜÇÜK PARTİ BAŞKANLIĞINI BIRAKACAK. ZAMANLAMA PARTİ İÇİNDE TARTIŞILIYOR”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Nazım Çavuşoğlu, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile koalisyon yapılabileceğini, arada düşmanlık değil rekabet olduğunu söyledi.

UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün parti başkanlığını bırakacağını söyleyen Çavuşoğlu, zamanlamasının parti içinde tartışıldığını kaydetti.

Nazım Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında, 28 Temmuz erken Genel Seçim sonuçlarını ve partisinin son durumunu değerlendirdi.

“UBP EV ÖDEVİNİ HIZLA TAMAMLAMALIDIR”

Hükümet kurma çalışmaları ile ilgili de değerlendirme yapan Çavuşoğlu, “Demokrasi gereği CTP birinci parti çıkmasından dolayı hükümet kurmayı deneyecektir. Bu süreçte UBP önce kendi ev ödevlerini hızla tamamlamalıdır. Halkımızın verdiği temsiliyet gereği elbette bir görev verilirse de bu görevden kaçma lüksümüz yoktur. CTP-UBP koalisyonu olabilir” dedi.

“SEÇİMDE KAYBETMENİN NEDENİ KURULTAY SÜRECİ”

Seçimde kaybetmelerinin nedeninin UBP kurultayında yaşanan parti içi sıkıntılar ve kurultay süreci olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Biz icraatlarımızla değil, parti içi yaşanan sıkıntılardan ve kurultay sürecinden dolayı kaybettik” dedi.

Kurultay kavgasından dolayı bazı partililerin sandığa gitmediğini bazılarının oylarını yaktığını ileri süren Çavuşoğlu, partililerin tepkisini bu şekilde ortaya koyduğunu, geçersiz oy sayısının yüksek olmasının tesadüf olmadığını kaydetti.

Seçim sonucunda gereken dersi aldıklarını, tedbir de alacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, “ Bugün yine rakip partilerimiz bu parti bitti imajı yaratmaya çalışıyor. Onlara 2009 öncesini hatırlatırım. O günlerde de 13 vekil ile ‘Artık UBP bitti’ diyenlere cevabı vermiştik ve sayımızı 26’ya çıkarmıştık. Sanırım bu başarımızı kimse inkar edemez” dedi.

Seçim gecesi, milletvekili seçilmediğine yönelik iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Çavuşoğlu, her zaman halka inandığını ve kaybetme endişesi olmadığını kaydetti.

Coğrafi olarak İskele- Karpaz Bölgesi’nin büyük, nüfus olarak ise küçük bir bölge olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Maalesef  bu bölgede toplu istihdam alanları ve çok büyük yatırımların çok az olması ekonomik anlamda kalkınmanın önünde bir engel olmuştur. Bizlerin en büyük mücadelesi ise fırsat eşitliği yönünde oldu. Karpaz denince akla sadece piknik yapılan bölge gelmemelidir artık” dedi.

“HALKIM VE İNANÇLARIM İÇİN İNATÇIYIM”

İnanç duyguları ve prensipleri bulunduğunu, halkı ve inançları için inatçı olabildiğini belirten Çavuşoğlu, toplumsal menfaatin ışığında hareket ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, üç farklı bakanlık görevinde bulunduğunu, bu  dönemlerde Türkiye ile ilişkilerinin mevkidaşları düzeyinde olduğunu belirtti.

“KIBRIS TÜRKÜ ADA’DA ANLAŞMAYA SUSAMIŞTIR”

Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini aktaran Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının anlaşmaya susadığını, haksız yere uygulanan ambargo ve izolasyonların yılardır cezasının çekildiğini kaydetti.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Dünya ile aynı noktada buluşmak ve halkımızın mutluluk oranını artırmak görevimizdir. Kıbrıs konusuna Türk askeri çekilsin gibi bir düşünce ile değil, halkımızın dünya ile buluşması olarak bakıyoruz. 2 eşit devlet temelinde sürdürülebilir bir yapıya susadık. Ancak Rum tarafının da buna hazır olduğuna maalesef inanmıyoruz. Özellikle Rum gençliği hala EOKACI olarak yetişiyor”

Çavuşoğlu, parti organlarında her göreve hazır olduğunu kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.