1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. UÇAKLAR SEVİŞME ARZUSUNU ARTIRIYOR
UÇAKLAR SEVİŞME ARZUSUNU ARTIRIYOR

UÇAKLAR SEVİŞME ARZUSUNU ARTIRIYOR

Havacılık Uzmanı Uğur Cebeci, uçakta cinsellik, taciz ve cezalarını anlattı.

A+A-

Tek başına seyahat eden her uçak yolcusu yanına kimin oturacağını merak eder.

Erkekler şöyle sarışın, seksi ve mümkünse mini etekli bir yolcu düşlerken araştırmalar kadın yolcuların da çoğunun kaslı ve mümkünse koyu tenli bir erkek beklediğini ortaya koyuyor. Genellikle yerdeyken artan bu merak, uçağa binildiğinde doruk noktasına çıkıyor.

Yanına düşen güzel kadınla uçağın tuvaletinde sevişmek ise erkek yolcuların büyük kısmının en önemli fantezisi haline geliyor. Eskiden iki büklüm kıvrılarak girilen tuvaletlerin yerini özellikle uzun uçuşlardaki büyük uçakların büyük tuvaletleri erkeklerin bu fantezilerini daha gerçeğe taşınabilir kılıyor.

Sonuçta her 5 bin uzun uçuştan birinde tuvalete yan koltuğunda oturan bir kadınla ya da eşi, sevgilisi ile giren yolcu olduğu rapor ediliyor.

HAYAL KIRIKLIĞI/_np/2078/20612078.jpg

Erkek yolcu yanına yine bir erkek yolcu oturduğunda hayal kırıklığı ile uçuşa başlıyor. Zamanını daha çok film seyrederek, uçaktaki eğlence sisteminde gezinerek geçiriyor. Neredeyse yolculuğuna küsüyor. Aynı duygular kadın yolcuda düşük şiddette yaşanıyor. Oksijenin daha az olmasına, basınç farklılıklarından dolayı vücudun hızlı yorulmasına rağmen uçak yolcularındaki bu sevişme isteğinin neden arttığı tıp otoritelerince, psikologlarca çeşitli nedenlere bağlanıyor. Karmaşık nedenler uçakta sevişme arzusunu yine de mantıklı bir yere oturtmuyor.

UYUYAN KADIN

Sevişme arzusunu artan bazı erkek yolcular ise yanına düşen ama bir türlü diyalog kuramadığı kadın yolcuya önce kol koyma yerinde dirsek teması ile yaklaşıyor.

Kadının kolunu çekmemesi gibi sıradan nedenleri kendisine bir ilgi gibi yorumlayan erkek yolcular yine özellikle uzun uçuşlarda kadının uyuması ile birlikte harekete geçiyorlar.

Ve işin tacize taşınması, kadının bu durumu fark etmesi ile birlikte kabinde zor zamanlar başlıyor. Uçağın bir kabin memuru yani hostesi ya da amiri çağırılıyor. Erkek yolculardan çoğu işlediği suçu inkar ediyor. Kabullenenlerin sayısı çok az. Yapılacak ilk iş, erkek yolcunun koltuğunun değiştirilmesi.

OLAY ÇIKIYOR

Bunu kabul etmeyenler direnince kabinde sorunu çözmek çok daha güçleşiyor. Yolcu boş koltuk yoksa kabin memurları uzaktaki bir başka yolcudan tacize uğrayan kadın yolcunun yanına geçmesini rica ediyorlar. Ve bu arada tacize u/_np/2112/20612112.jpgğrayan kadın yolcunun şikayetçi olması isteniyor. Yolcu şikayetçi olunca durum kokpitte mesul kaptan pilota bildiriliyor. Kaptan pilotta bu olayı telsiz ile aşağıya rapor ediyor.
Uçak indiğinde kapıya polis geliyor ve sorunlu yolcu ile şikayet eden ifadeleri alınmak üzere karakola götürülüyor. Ama özellikle yabancı ülkelerde, hele de lisan sorunu olan kadın yolcular çoğu zaman şikayetlerinden vazgeçiyorlar. Bağlantılı uçuşu varsa bu seferi kaçırma ihtimalinde yine kadın yolcu şikayetinden çabuk vazgeçiyor.

PLASTİK KELEPÇE TAKILIYOR,

Eğer tacizci yolcu davranış bozuklukları da gösterip kavga çıkarma eğilimine girerse o zaman sorunlu yolcu formu isteyen kabin memuru aldığı plastik kelepçeyi, tıpkı aşırı alkollü yolcuda olduğu gibi uyguluyor. Yolcuyu kelepçe ile koltuğa bağlıyor.

Olayların sayısı, havayolu yolculuğundaki baş döndürücü artışla birlikte artıyor. Rapor edilen olayların sayısı artık hiç de küçümsenemeyecek kadar çok. Ama bir o kadar da sineye çekilen olay olduğu, rapor edilmediği için bir yıllık toplam uçuşlardaki tacize uğrayan kadın yolcu sayısı da sağlıklı olarak belirlenemiyor.

BAZI ÜLKELERDE HAPİS CEZASI VAR

Uçakta taciz yüzünden birkaç ay hatta bazı ülkelerde 2-3 yıl hapis cezası alan erkek yolcu sayısı da küçümsenmeyecek kadar çok. Yine de bu cezalar uçaktaki tacizleri azaltmıyor.

Havayolu yolculuğunda sevişme isteğinin artması ya da taciz olayları gibi her şey Emanuelle filminden sonra kontrolden çıktığı iddiaları ortaya atılsa da bu filmden çok daha önce rapor edilmiş olaylar var.

İLK OLAY 1916’DA

Havada seks ilk olarak 1916’da New York yakınlarında düşen bir uçakta ortaya çıktı. Küçük uçakta pilot ve eğitim verdiği genç kadın, kazadan sonra çırılçıplak bulundular. İkisi de kazadan ağır yaralı kurtulmuştu.

Yine de rapor edilen olaylarda karşılıklı istekle sevişirken yakalanan yolculara oranla taciz sayısı hayli yüksek.

BİLEREK MÜDAHALE EDİLMEDİĞİ OLUYOR

Kadın yolcuya bakarak ya da zaman zaman temas ederek mastürbasyon yapan erkek yolcu sayısındaki artışta dikkat çekecek kadar fazla. Battaniye altında mastürbasyon yapan erkek yolculara bazı havayollarında kabinde olay çıkmasın diye müdahale edilmediği de bilinen gerçekler arasında. Aynı yönteme başvuran kadın yolcu sayısı ise erkek yolcuların yüzde 10’undan az.

Sorun özellikle kadın yolcuların çeşitli nedenlerle taciz olaylarındaki şikayetlerinden vazgeçmeleri ya da sineye çekmeleri olayların kabin içinde gizli kalan bir suç olarak karşı tarafı cesaretlendiriyor…

 

Hürriyet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.