1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UCUZ KURTULDULAR
UCUZ KURTULDULAR

UCUZ KURTULDULAR

Ucuz kurtuldular

A+A-

Lefkoşa’da faaliyet gösteren üç ayrı kuyumcuyu soyanlara yardım eden akrabalarına bir ay hapis cezası verildi

Başkent Lefkoşa’da faaliyet gösteren üç ayrı kuyumcuyu farklı tarihlerde soyan, Ercan Havaalanı’nda çaldıklarını bir kısmı ile çıkış yaparken yakalan ve son olarak tutuklu bulundukları Lefkoşa Polis Müdürlüğü Hücresinden firar ettikten 19 saat sonra ara bölgede yakalanan İranlı dört soyguncunun suç ortakları hakkındaki karar açıklandı. Soyguncuların akrabaları olan Gholamreza Emami, Sanaz Akbari, Zarinbano Esfandiari, Arezo Afrasibian, Nahid Mashar 1 ay hapse mahkum edildi.
Ercan Havaalanı’nda üzerlerinde altın bulunan sanıklar “hırsızlık mal kabulü” suçlamasından yargılandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesinde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda gerçekleşen dünkü karar duruşmasında Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen hazır bulundu.

Adaletin erken tecellisine katkı yaptılar
Karar duruşmasında sanıkları temsil eden avukat Levent Kızılduman; Gholamreza Emami, Sanaz Akbari, Zarinbano Esfandiari, Arezo Afrasibian, Nahid Mashar'ın aleyhlerine getirilen hırsızlık mal kabulü suçunu kabul ettiğini  ve adaletin erken tecellisine katkı koyduklarını belirtti. Kızılduman, sanıkların suçunun sadece altınların az bir kısmını çantalarında bulunması olduğunu belirterek, soygun suçundan haberleri olmadığını söyledi.

1 ay hapis cezası aldılar…
Avukat Levent Kızılduman'ın sanıklar lehine sunduğu hafifletici sebeplerin ardından Kıdemli Yargıç Tacan Reynar sanıklar aleyhine vermiş olduğu kararı açıkladı. Reynar, sanıklar lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdikten sonra polis hücresinde ve ceza evinde tutuklu bulundukları süreyi de göz önünde bulundurarak sanıkları 1 ay hapis cezasına çarptırdığını açıkladı.
Lefkoşa’da Temmuz ayında Lal, Eylül ayında ise Erdinç ve Altınbaş kuyumculuktan binlerce liralık altın ve pırlanta çalan sanıklar Saeid Rohani, Arash Nourbakhsh, Majid Emami, Manosur Rajabi ise cezaevine yargılanmayı bekliyor.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.