1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. UKÜ’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ YAPILDI
UKÜ’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ YAPILDI

UKÜ’DE ATATÜRK’Ü ANMA TÖRENİ YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de anma töreni düzenlendi.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümü nedeniyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’de anma töreni düzenlendi.

UKÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürkçü Düşünce Kulübü ve Kulüp’ün danışmanlığını da yürüten Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal tarafından düzenlenen törene UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mevlüt Çelebi, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Umut Köksal, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Türk insanının Atatürk’e manevi bir güç olarak dayanması, ondan kuvvet alması gerektiğini söyledi.

Oğuz Karakartal da “Görüyoruz ki her katmandan insanımız Atatürk ile birleşebiliyor, bu çok güzel bir duygu. Her türlü olumsuz şarta rağmen bunu başarabiliyorsak, milletimizin sırtı yere gelmez diye düşünüyorum.” dedi.

Anma törenine katılan Ege Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Çelebi konuşmasında “Bugün maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nde Atatürk'e ve eserlerine haksızlık yapma konusunda sınır tanınmazken, KKTC'de bir üniversitede böyle geniş kapsamlı bir etkinliğin düzenlenmiş olması benim açımdan son derece onur verici.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bayrak Radyo Televizyonu (BRT) Kıbrıs Türk Filarmoni Çok Sesli Korosu, Yılmaz Taner şefliğinde Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirdi. Koro ayrıca Mustafa Kemal için besteledikleri “Atatürküm” eserini ilk kez UKÜ’de seslendirdi.

1964 yılında kurulan ve birçok farklı meslekten koro üyesinin oluşturduğu BRT Kıbrıs Türk Filarmoni Çok Sesli Korosunun konserinin ardından UKÜ Rektör Vekili ve İletişim Fakültesi Dekanı Hikmet Seçim, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Çelebi ve BRT Kıbrıs Türk Filarmoni Çok Sesli Korosu’nun şefi Yılmaz Taner’e plaket verdi.

Tören sonrasında Prof. Dr. Oğuz Karakartal’ın kişisel koleksiyonundan oluşan “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı” kartpostalları sergilendi.

UKÜ’de bugün de üniversitede bulunan Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi. Buradaki tören de saat 09.05’te sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başladı. Ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.