1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''..ÜLKE EKONOMİSİNİ İLERİYE TAŞIMAK HERKESİN GÖREVİ”
''..ÜLKE EKONOMİSİNİ İLERİYE TAŞIMAK HERKESİN GÖREVİ”

''..ÜLKE EKONOMİSİNİ İLERİYE TAŞIMAK HERKESİN GÖREVİ”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunarak ..

A+A-

YORGANCIOĞLU: “EKONOMİK KAYIPLARI BİR AN ÖNCE DURDURARAK ÜLKE EKONOMİSİNİ İLERİYE TAŞIMAK HERKESİN GÖREVİ”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi ve ekonomik yaşamla ilgili görüş ve önerilerini de iletti.

KTTO Başkanı Günay Çerkez ziyaret sırasın yaptığı konuşmada, odalarının KKTC’nin en muteber sivil toplum örgütlerinden olduğunu belirterek, genel olarak hükümetlere ülkenin işdünyasını ilgilendiren sıkıntılarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları ve görüşleri sunmayı görev bildiklerini söyledi.

En son kayıt dışı ekonomiyle ilgili  hazırladıkları raporu geçici hükümete sunduklarını ve bakanlar kurulundan da geçirildiğini anlatan Çerkez, hükümetin sorunlu ve sıkıntılı bir dönemden geçeceğinin bilincinde olduklarını ve hükümetin sorunları kendileriyle ve diğer örgütlerle paylaşmasını umduklarını belirtti.

Çerkez, halkın refahı ve ekonominin büyümesi için ortak çözümler bulma yönünde çalışmalar yapmayı beklediklerini ifade ederek, geçmiş 2.5 yıl içinde yaptıkları çalışmaları derledikleri kitapçığı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na takdim etti.

Yapılacak her türlü çalışmaya katkı koymaya hazır olduklarını ifade eden Çerkez, çeşitli sebeplerle 1.5 yıldır ülkede ekonomik icraat yapılmadığını vakit kaybetmeden hayatı kolaylaştırıcı adımlar atılması gerektiğini kaydetti.
Çerkez, odanın bedava paylaştığı tecrübe ve bilgiden yeni hükümetin gerekli şekilde faydalanmasını temenni etti.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KTTO’nun, ülkedeki sorunları en az kendileri kadar bildiğini ifade ederek, hükümete gelirken sorunları işbirliği içerisinde çözeceklerini söylediklerini anımsattı.

Hükümet kurma çalışmaları sırasında da bu mantıkla davrandıklarını ve faydasını gördüklerini dile getiren Yorgancıoğlu, , bundan sonra da ülkenin sorunlarını hem belirlerken hem de çözerken paydaşlarla birlikte değerlendireceklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, reel sektör danışma kurulu oluşturduklarını ve toplantıların sürdüğünü anlatarak, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerinin de her zaman devam edeceğini çünkü sorunların herkesin sorunu olduğunu ifade etti.

Ekonomik kayıpları bir an önce durdurarak ülke ekonomisini ileriye taşımanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bu konuda sıkıntı yaşamadan işbirliği içerisinde çalışacaklarına inandığını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.