1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Ülkemizde Eşcinseller Evlenebilir Mi?
Ülkemizde Eşcinseller Evlenebilir Mi?

Ülkemizde Eşcinseller Evlenebilir Mi?

Türkiye'de '' Eşcinsel Evlilik Olmalı Mı? '' diye sorulunca...

A+A-

 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kimisi kıyamet alameti dedi, kimisi özgür bırakın... Video’nun altına bir çok yorum yapılırken bir kaçı şöyle;

Kimisi; ''Lut A.s kavmine dönüyoruz yavaş yavaş . Müslüman ulkedeyiz gencler''

Kimisi ise '' yorumların çoğu ; ''açın bir kur'an okuyun '' şeklinde. fakat kur'an da hangi kavim eşcinsel olduğu için helak olmuş diye sorulduğu zaman, buna cevap veremeyecek kadar kur'an'ı kerim'in ''ikra'' ayetinden uzak insanlar. ben inançlı ve müslüman bir insanım. ama ne olursa olsun, eşcinsellere ölümün meşru görülmesi taraftarı değilim, aksine bunun zulüm olduğunu düşünen insanlardanım. emin olun, bir eşcinsel de, bir ateistte ne yaptığını çok iyi biliyor. allah'tan başka kimse hesap sorucu olamaz. eğer eşcinselliğe olan tepkiniz sırf günah olduğu içinse, ilk önce kendi günahlarınız için tepki göstermelisiniz. insanların, kendi kirini görmeden, başkalarının kirini görmesi kadar iğreti bir şey olamaz.'' şeklinde yorumlarda bulundu...

italy-001.jpg

Katolik nüfus ağırlıklı İrlanda’da eşcinsel evliliğin referandumda onaylanmasının ardından İtalya da eşitliği gündemine getirdi.

Merkez sol eğilimli Başbakan Matteo Renzi’nin sağ kolu Robero Speranza yaptığı açıklamada “Ne büyük bir mutluluk. Sıra İtalya’ya geldi” dedi. Eşcinsel evlilik ya da birliktelikleri yasal yönden tanımayan tek Batı Avrupa ülkesi olarak kalan İtalya’daki değişimi Renzi’yle birlikte kabinenin büyük bölümünün desteklediği bildirildi. İtalya’da 1974’te düzenlenen halk oylamasında Katolik Kilisesi’nin itirazına karşı boşanma yasallaşmıştı. Pazar günü birçok İtalyan gazetesinin başyazısında İrlanda’daki gibi bir referandumun olumlu sonuçlanacağı öne sürüldü. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.