1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÜLKESİYLE VE DÜNYAYLA BARIŞIK KADIN SAYISININ ARTMASIYLA, DÜNYA BARIŞI DA YAKALANMIŞ OLACAK”
“ÜLKESİYLE VE DÜNYAYLA BARIŞIK KADIN SAYISININ ARTMASIYLA, DÜNYA BARIŞI DA YAKALANMIŞ OLACAK”

“ÜLKESİYLE VE DÜNYAYLA BARIŞIK KADIN SAYISININ ARTMASIYLA, DÜNYA BARIŞI DA YAKALANMIŞ OLACAK”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, doğasında var olan uzlaşma ve barış kültürünü bilgi, donanım ve yönetsel özelliklerle birleştirmesi halinde kadının;

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, doğasında var olan uzlaşma ve barış kültürünü bilgi, donanım ve yönetsel özelliklerle birleştirmesi halinde kadının başarılara imza atacağını söyledi. Siber, “Ülkesiyle ve dünyayla barışık kadın sayısının artmasıyla, dünya barışı da yakalanmış olacak” dedi.

Siber, bugün CTP/BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın ve beraberindeki heyeti kabul etti. Siber, kabulde yaptığı konuşmada, kadınlar gününün yaklaştığı bugünlerde bu ziyaretin ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Sibel Siber, bir süre önce kendini ziyaret eden 12 yaşındaki bir çocuğun “Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” sözlerini örnek göstererek, kadınların üst düzey yönetimde ve siyasette yer almasının, kız çocukların gelecekte siyasete atılmasını motive edeceğini belirtti.

Siber, “Özellikle üst kademelerde görev yapmış, politikada üst kademede bulunan kadınlar, topluma ve kadına karşı daha bir sorumlu davrandığı zaman kadının siyasetteki yeri de yükselecektir” dedi.

Kadının mecliste daha çok sayıda temsil edilmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden Siber, mecliste şu an 3 kadın milletvekili bulunduğunu ancak bu konudaki farkındalığın yavaş yavaş daha da artacağını söyledi.

SORAKIN

CTP/BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın da konuşmasında, emeğe değer veren bir partinin kadın örgütü olarak 8 Mart’ı, kadın mücadelesinin başlama tarihi olarak gördüklerini ve kutlama etkinliklerinde de bunu ön plana çıkardıklarını söyledi. Sorakın, eşit işe, eşit maaş mantığıyla hareket ettiklerine işaret ederek, daha eşit ve daha adil bir ülkede yaşamak istediklerini belirtti.

CTP/BG’nin ilklere imza atan bir parti olduğunu savunan Sorakın, bir önceki CTP/BG iktidarında ilk kadın meclis başkanlığı görevine CTP Milletvekili Fatma Ekenoğlu’nun getirildiğini ; Sibel Siber’in de ilk kadın başbakan olduğunu kaydetti. Toplumun aynası olan meclisin önemine vurgu yaparak, kadın meclis başkanlarıyla disiplin, düzen ve güven sağlandığını söyleyen Sorakın, Ekenoğlu ile Siber’i tebrik etti.

Sorakın, “Toplumu dönüştürecek yasa ve reformların yapılmasında size, bize büyük iş düşüyor. Beklentimiz, gerekli yasaların, insan hayatına dokunacak şekilde hayata geçirilmesi ve sorunlarımızın  çözülmesidir” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.