1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ULU ÖNDER ATATÜRK DAÜ’DE ANILACAK
ULU ÖNDER ATATÜRK DAÜ’DE ANILACAK

ULU ÖNDER ATATÜRK DAÜ’DE ANILACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75’inci yıldönümünde DAÜ’de düzenlenecek törenle anılacak.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75’inci yıldönümünde DAÜ’de düzenlenecek törenle anılacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, DAÜ akademisyen, personel ve öğrencilerinin katılımı ile düzenlenecek ilk tören 10 Kasım Pazar günü saat 08.45’te DAÜ Atatürk Anıtı önünde yer alacak.

Marşlar ve Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nun ardından Rektör Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam edecek olan törende, saat 09.05’te saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak.

Tören, Rektör Prof. Dr. Öztoprak’ın yapacağı konuşmanın ardından Atatürkçü Düşünce Kulübü (ADK) öğrencilerinin Atatürk şiirleri okumasıyla sona erecek.

DAÜ– ATAUM BAŞKANI CİCİOĞLU 10 KASIM BİLDİRİSİ YAYINLADI

Öte yandan DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ – ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 75. Yılı dolayısıyla bir bildiri yayınladı.

Cicioğlu, “Tarihte öyle liderler vardır ki, onlar ölümsüzdürler; insanlığa mal olan eserleriyle hergün yeniden doğarlar; yüksek ülküleri, düşünceleri ve ilkeleriyle yol gösterici olmayı, düşüncelerde ve yüreklerde yaşamayı sürdürürler. İşte böyle bir lider olan, ulusal bağımsızlık savaşımızın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 75’nci yılında, onun büyük anısı önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.